Osijek
FESTIVAL ZNANOSTI

Vrtićarci “diplomirali” na
Poljoprivrednom fakultetu
Objavljeno 20. travnja, 2018.
U sklopu Festivala znanosti održan je i 7. Dan otvorenih vrata

Bio nam je to najljepši dan ikada! Tako su nam djeca iz vrtića Sjenčica opisala zanimljivo prijepodne koje su jučer provela na Poljoprivrednom fakultetu. U sklopu Festivala znanosti taj fakultet tradicionalno priređuje Dan otvorenih vrata, ovaj put na temu Otkrića.

Aula Magna, velika dvorana Poljoprivrednog fakulteta u koju stane 350 osoba, bila je dupkom puna na svečanom otvorenju 7. Dana otvorenih vrata. Ispunila su je djeca, polaznici vrtića i nižih razreda osnovne škole u pratnji odgojiteljica i učiteljica. Tamo im je dobrodošlicu zaželio dekan prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić i njegovi suradnici, prodekani prof. dr. sc. Zvonko Antunović, prof. dr. sc. Vlatka Rozman i doc. dr. sc. Mato Drenjančević.

- Pozvali smo u goste 800 djece i mladih, od vrtićke dobi do srednjoškolaca iz Osijeka i okolice, ali i iz Slatine, Požege i Donjeg Miholjca u pratnji odgojitelja, učitelja i profesora. Tu su i naši gosti, studenti Tehnološkog fakulteta iz Tuzle. Cilj je laboratorijskim pokusima, izložbama i radionicama probuditi djeci maštu, otkriti im nešto novo, dati im prigodu da nešto nauče i upoznati ih s našim fakultetom - rekao je dekan Zmaić.

Uz zanimljive postere o otkriću pluga, kamenu iz Rossete, ovci Dolly, mladi posjetitelji saznali su kako krumpir može poslužiti kao jednostavna baterija, vidjeli medvjeda koji otkriva med i ribu. Lucija, Paula, Petra i Lara, učenice OŠ Jagode Truhelke, kažu da je najbolja radionica bila Dobrodošli na Noinu arku. Vrtićarci su bili najsretniji kada su dobili fakultetske diplome, a učiteljice su nam rekle da je sve bilo besprijekorno organizirano i za pohvalu. A kako i ne bi bilo kada su se u ovaj zahtjevni projekt uključili svi studenti, asistenti i profesori osječkog Poljoprivrednog fakulteta.

Vesna LATINOVIĆ

Djeca su saznala kako krumpir može biti baterija, vidjeli medvjeda koji otkriva med i ribu...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike