Osijek
GAMOŠ NA ČELU OLJK-A

Osječko ljeto kulture donosi tri premijere
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Osječko ljeto kulture i dalje ostaje najznačajnija kulturna manifestacija tijekom ljeta u gradu, ali slobodno možemo reći i u ovom dijelu Hrvatske. Potvrdit će to Žana Gamoš, koja je uz funkciju dogradonačelnice ujedno i predsjednica Organizacijskog odbora. Uz nju iz sustava Grada, koji je organizator i producent i ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture, još su dvije osobe - Dražen Alerić i Danijela Klobučar.

Iz “portfelja kulture” članovi su odbora Danijela Klobučar, Marijana Fumić, Dubravka Pađen Farkaš, Lidija Neznanović i Miroslav Čabraja.

I dok je većina članova iz prijašnjih saziva, Gamoš i Čabraja su debitanti. A Gamoš upravo Čabraju, kao ravnatelja Drame HNK-a u Osijeku, drži izuzetno bitnim u kreiranju dramskog programa.

- Kao što je uobičajeno, Osječko ljeto kulture i ove godine počet će 29. lipnja, na Dan zaštitnika grada sv. Petra i Pavla, i trajat će do 13. srpnja. U izboru Programa, Organizacijski odbor nastojat će odabrati programe s jakim autorskim i umjetničkim karakteristikama, uvažavajući i dobivene ugledne nagrade - kazuje Gamoš.

Očekivati je kako će i ovogodišnji program OLJK-a donijeti niz visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i plesne, književne, likovne, filmske i novomedijske kulture, s posebnim naglaskom na suvremeni izričaj u svim vrstama umjetnosti.

- Program će imati gostovanja, ali predstavit će i osječke snage, među kojima već sada možemo istaknuti tri premijere u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Gradskih galerija Osijek - otkriva Gamoš. D. Kuštro

MEĐUNARODNA VIDLJIVOST

U Gradu Osijeku drže kako programi Osječkog ljeta kulture doprinose podizanju kulturnog života grada, ali sve više i povećanju njegove međunarodne vidljivosti, poticanju gospodarske i turističke aktivnosti. Sve to čini Osijek prepoznatljivim na europskoj, pa i međunarodnoj razini.

Možda ste propustili...

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike