Regija
UČENICI NA FESTIVALU ZNANOSTI

Od robota do kruženja vode
Objavljeno 21. travnja, 2018.

VINKOVCI - Festival znanosti ove se godine održava od 16. do 21. travnja 2018. u dvadesetak hrvatskih gradova, a ovogodišnja tema nosi naziv “Otkrića”, koja mijenjaju naše vidike, poglede, obzore i svjetonazore. Cilj je javnosti približiti znanost i informirati je o aktivnostima i rezultatima u znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Vinkovaca prvi se put uključila u Festival znanosti te je pripremila niz događanja u svojoj školi, a kao partneri došli su učenici iz OŠ Zrinskih Nuštar Područna škola Cerić (učiteljica Marica Jurec) i OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca (učiteljica Katica Konstantinović).

- Učenici i profesori pripremili su mnogobrojna predavanja, a imali smo prezentaciju robotske ruke, kao i jednog robota koji je oduševio sve posjetitelje onim što može, te još niz radionica - rekao je Mato Vukušić, ravnatelj Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima.

Kako sve ne bi bilo u znaku učenika srednje škole, sudjelovale su i dvije osnovne škole - OŠ Zrinskih Nuštar Područna škola Cerić, te OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca, koje su pripremile zanimljive izložbe. Djeca iz OŠ Zrinskih Nuštar Područna škola Cerić imala je prikaz iz astronomije, model kruženja vode u prirodi te su pripremila pokuse s vodom, a djeca iz OŠ N. Tesle iz Mirkovaca pripremila su izložbu “Čovjek, to sam ja”. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike