Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Petero dobitnika plakete Općine
Objavljeno 19. travnja, 2018.

PETRIJEVCI

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Petrijevaca proslavljeno je 25 godina postojanja Općine. Općinski su predstavnici ranije isti dan posjetili polaznike Dječjeg vrtića Maslačak, koji su izradili prigodan dar za rođendan Općine. Na groblju su položeni vijenci i zapaljene svijeće za umrle vijećnike i poginule branitelje, a u župnoj crkvi sv. Petra apostola služena je sveta misa.

Dvjestotinjak uzvanika u svečanoj dvorani DVD-a Petrijevci okupilo se na svečanoj sjednici Vijeća pod predsjedanjem Ivana Vrbanića, a o razvoju i postignućima Općine od 1993. do 2018. godine govorio je načelnik Ivo Zelić, koji načelničku dužnost obavlja već u sedmom mandatu. Sjednici su nazočili brojni gosti: izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, državni tajnik u Ministarstvu obrane RH i počasni građanin Općine Petrijevci Tomislav Ivić, župan sisačko-moslavački Ivo Žinić, zamjenik župana osječko-baranjskog Goran Ivanović, gradonačelnici, općinski načelnici i brojni drugi.

Općina Petrijevci i ove je godine pojedince i pravne osobe nagradila javnim priznanjima, pa su tako dobitnici plakete Grb Općine Petrijevci: Nogometni klub Omladinac Petrijevci, Nogometni klub Satnica, Hrvatska udruga žena Petrijevci, Zdenko Lešnjaković i Hrvatska manjinska samouprava Santovo iz Mađarske, s kojom Općina Petrijevci ima odličnu suradnju od osnutka, i to na kulturnom, vjerskom, sportskom i svekolikom društvenom planu.

Svečanu sjednicu uveličao je zbor Udruge Matice umirovljenika Petrijevci te učenici Osnovne škole Petrijevci.

L. Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike