Novosti
POČINJE IZNOŠENJE OBRANE

Odbijeni Mamićevi dokazni prijedlozi
Objavljeno 16. travnja, 2018.

Vezani članci

ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U OSIJEKU

Luka Modrić optužen zbog lažnog svjedočenja

Zdravko Mamić u ponedjeljak je ponovno sjeo na optuženičku klupu Županijskog suda u Osijeku. Budući da je 1. rujna prošle godine udaljen iz sudnice zbog učestalog pravljenja nereda, jučer mu je sudac Darko Krušlin više od dva sata čitao dokaze koji su provedeni dok ga nije bilo. U nastavku suđenja braći Zdravku i Zoranu Mamiću, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru pojavio se i Damir Vrbanović, no Zoran Mamić nije došao niti se ispričao sudu.

Na upit suca Krušlina ima li kakvih dokaznih prijedloga, Zdravko Mamić želio je da se ispita još četiri svjedoka: vještaka, prof. Ivu Mioča iz Osijeka, Čevizovića, ekonomskog eksperta iz Zagreba, Sandru Đak iz Dinama te Ninoslava Ljubojevića, bivšeg predsjednika osječkog Županijskog suda. Na upit suca Krušlina zašto suca Ljubojevića, Zdravko Mamić pojasnio je svoj zahtjev.

- Želim pokazati da je ovo politički montirani proces protiv mene. Sudac Ljubojević je sudjelovao u potvrđivanju optužnice protiv mene u ovom predmetu, gdje mi se sudi o podjeli transfera između Modrića i Dinama i Lovrena i Dinama, a s njim sam u ovom sudu, u ovoj sudnici, pregovarao u vezi s transfernom odštetom njegova sina kada je prelazio u NK Dinamo - kazao je Mamić. Ipak, prijedlog za ispitivanje Ninoslava Ljubojevića i ostalo troje svjedoka sud je ocijenio nevažnim za postupak i odbio Mamićev zahtjev.

Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se od travnja prošle godine sudi zbog optužbi da su NK Dinamo izvlačenjem novca oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za bar 12,2 milijuna kuna neobračunanoga i neplaćenoga poreza i prireza.

U utorak tijekom sudske rasprave počinju obrane aktera u ovom slučaju.S.Lacić

MAMIĆ: MOGA BRATA I MENE ŽELE ELIMINIRATI SA SPORTSKE SCENE

Nakon sudske rasprave Zdravko Mamić se obratio novinarima.

- Ovaj slučaj je politički motiviran da se mene, moga brata i Vrbanovića eliminira sa sportske scene, da se jedna stranka, kojoj sam iskazivao simpatije, i neki ljudi, predsjednički kandidati, uprljaju i sotoniziraju preko mene, jer, ako se mene iskriminalizira, iskriminalizirat će se one koje on predstavlja i za koje se zalaže... Vidite da im ništa nije sveto - kazao je, između ostaloga, Zdravko Mamić i dodao da njegov brat Zoran dolazi u Osijek.

Možda ste propustili...

NOVA PRAVILA O RADU PREKO DIGITALNIH PLATFORMI

Nema više lažne samozaposlenosti