Novosti
ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U OSIJEKU

Luka Modrić optužen zbog lažnog svjedočenja
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

Vezani članci

SUĐENJE ZDRAVKU MAMIĆU

Modrićeva punica i Dejan Lovren lažno svjedočili?

Protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića podignuta je optužnica zbog davanja lažnog iskaza dok je svjedočio na sudskoj raspravi na suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru 13. lipnja prošle godine.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo Modrića tereti da je tijekom rasprave na Županijskom sudu u Osijeku, nakon što ga je raspravni sudac prethodno upozorio da je dužan iznositi istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, svjesno lagao. U optužnici se navodi kako je neistinito svjedočio da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 posto između njega kao igrača i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produžavao profesionalni ugovor. Luka Modrić tada je naveo i da je anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Modrića se tereti da je navedeno govorio pred sudskim vijećem iako je znao da to ne odgovara istini, jer je anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između ovih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu.

Kad mu je predsjednik sudskog vijeća predočio taj dio zapisnika o njegovu ispitivanju u svojstvu svjedoka, koji je nakon dovršetka ispitivanja pročitao i potpisao, Modrić je, navodi se u optužnici, neistinito naveo kako pri prvom ispitivanju nije mislio na podjelu transfernog obeštećenja, nego na reguliranje njegova građanskopravnog odnosa. Uz to, naveo je kako nikada nije rekao da je naknadno potpisan aneks ugovora kojim je stekao pravo na podjelu transfernog obeštećenja, iako je bio svjestan da to što je govorio na raspravi ne odgovara istini.

Podsjetimo, nakon svjedočenja u ovom sudskom postupku osječko je odvjetništvo zbog sumnje u davanje lažnog iskaza ispitalo i Modrićevu punicu Vesnu Juraić. Poziv je dobio i Dejan Lovren, no prema dostupnim informacijama on još na razgovoru nije bio. Kazneni zakon za davanje lažnog iskaza predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do pet godina. S.Lacić

POKRENUTA ISTRAGA I PROTIV POREZNIKOVE BIVŠE SUPRUGE

Samo dan prije nego što je osječko Županijsko državno odvjetništvo objavilo da je podignuta optužnica protiv Luke Modrića, osječko Općinsko državno odvjetništvo objavilo je da je pokrenulo istragu protiv Tajane Pernar, bivše supruge Milana Pernara, te protiv njezina oca i odgovorne osobe tvrtke iz Vodica zbog krivotvorenja dokumentacije. Dokumentaciju je, navodi se u optužnici, Tajana Pernar dala izraditi da bi smanjila nerazmjer između prihoda i rashoda bivšeg supruga.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike