Autoglas
NOVOSTI IZ FIATA

Još bogatija, atraktivnija i povoljnija Giulietta
Objavljeno 17. travnja, 2018.

Na temelju upita s tržišta koje je konačno oživjelo, u Autocommerceu Hrvatska pripremili su tri nove odnosno dorađene verzije popularnog kompakta. Najveća novost je potpuno nova verzija na tržištu pod komercijalnim nazivom Sprint koja evocira legendarni kompaktni coupe. Kod tog modela riječ je o motorizaciji 2.0 JTD sa 175 KS i automatskim mjenjačem, TCT (twin clutch technology) sa šest stupnjeva prijenosa i mnoštvom opreme.

S bogatog popisa izdvojit ćemo alunaplatke New Design s pneumaticima 225/40 R18, paket Sport, sportsko podvozje, vanjski kit Estetico Brunito, sportski upravljač s crvenim prošivima, sportska kožna sjedala (Alcantara), Uconnect autoradio s 6,5-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, sustavom Bluetooth, USB in AUX ulazima + DAB i navigacijom, parkirne senzore, dvozonski automatski klima-uređaj, Q2 elektronsku blokadu prednjeg diferencijala, aluminijske sportske papučice i prednju ploču presvučenu karbonom.

Kako kažu u Autocommerceu, očekivanja su da istinski alfisti prepoznaju snagu motora od 175 KS i 350 NM koji u kombinaciji s TCT mjenjačem osigurava ubrzanje 0 - 100 k/h za 7,7 sekundi te brzinu od 219 km/h, što objašnjava naziv Sprint. A cijena od 206.000 kuna ga sad čini najatraktivnijom kupnjom u kompaktnoj klasi, pogotovo kad govorimo o sportskim premiumima.

Ni druge dvije nove verzije nisu ništa manje atraktivne, dapače, cijene su poput nekih novijih automobila B segmenta. Tako se na postojeću verziju Super sportiva, što označava vrhunski opremljeni sport paket na motorizaciji 1.6 JTD 120 KS (s ručnim ili TCT mjenjačem), bez nadoplate dobije Uconnect sustav s 6,5-inčnim ekranom s navigacijom. Za 182.600 kuna do registracije.

Treća novost odnosi se na verziju Progression (1.6 JTD 120 KS) koja serijski ima klima-uređaj, tempomat, 16-inčne alunaplatke i drugo, ali od sada po cijeni do registracije od ravno 150.000 kuna.

Za razliku od strogo limitiranih količina kod ovakvih akcija, ovaj put nema količinskog ograničenja i ovi bonusi vrijede do daljnjega. Iz Autocommercea još dodaju kako je potvrđena proizvodnja Giuliette za 2018. i cijelu 2019. godinu, što znači da novi model još nije u pripremi, kako se ponegdje pogrešno prenosi. M. Pavličević

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala