Osijek
HUMANITARNA AKCIJA SOCIJALDEMOKRATSKOG FORUMA ŽENA GO SDP OSIJEK

Tulipani - omiljeni cvjetovi Ane Rukavine za pomoć bolesnima
Objavljeno 14. travnja, 2018.

Brojne su tulipane u subotu kupili Osječani na tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ u organizaciji Socijaldemokratskog foruma žena gradske organizacije SDP-a Osijek, održane na Trgu Ante Starčevića. Akcija se osmu godinu za redom održava u povodu rođendana Ane Rukavine, a, uz dogradonačelnika Borisa Piližotu, pridružila se i zastupnica u EU parlamentu Biljana Borzan te saborski zastupnik Domagoj Hajduković.
- Prodajom tulipana nastojimo doprinijeti što kvalitetnijem radu Zaklade „Ana Rukavina“ kako bi novac otišao onima kojima je potreban. Ovo je važna poruka da moramo biti solidarni prema bolesnima te pomagati ondje gdje državni proračun ne može pokriti do kraja sve potrebe – istaknula je Borzan, dodajući da je Zaklada dokazala da radi kvalitetno i da novac koji se daje ide u prave ruke.

– Bilo je negativnih iskustava na drugim sličnim akcijama, ali ovu su građani prepoznali i prijašnjih godina i pokazali empatiju – rekla je Borzan.

Dogradonačelnik Piližota dodao je kako je do sad u Zakladi provedeno više od 250 akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te upisano više od 59 tisuća potencijalnih darivatelja, od kojih više od 53 tisuće tipiziranih. Ovakva akcija, dodao je Piližota, pokazuje homogenost građana koji imaju osjećaja za ljude s teškim zdravstvenim poteškoćama. M. Mihelić

 

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike