Regija
MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA:

Tri rješenja za skupljanje puževa
Objavljeno 13. travnja, 2018.

ŽUPANJA

U 2018. godini Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zaprimilo je i izdalo tri dopuštenja za skupljanje puževa iz prirode. Dva su izdana pravnim osobama koje skupljaju puževe u svrhu daljnje prerade i trgovine, a jedno dopuštenje izdano je obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu za dopunu matičnog fonda u uzgajalištu. Pravne i fizičke osobe kojima je Ministarstvo izdalo dopuštenje za skupljanje puževa u 2018. godini nalaze se na području Slatine, Sinja te okolice Varaždina.

Iz Ministarstva napominju da se skupljanje zavičajnih divljih vrsta iz prirode Republike Hrvatske u svrhe daljnjeg komercijalnog korištenja provodi sukladno odredbama Zakona o zaštiti prirode i Pravilnika o skupljanju zavičajnih divljih vrsta, a pravna i fizička osoba dužna je ishoditi dopuštenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

U 2017. godini zaprimljeno je i riješeno šest zahtjeva: tri dopuštenja izdana su pravnim osobama, a tri obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Od šest dopuštenja četiri su izdana u svrhu obnove matičnog jata, tj. u svrhu obnove populacije puževa u uzgajalištu. Pravne i fizičke osobe kojima je Ministarstvo izdalo dopuštenje za skupljanje puževa u 2017. godini nalaze se na području Slatine, Sinja, Hrvatske Kostajnice, te okolice Zagreba i Varaždina. M.L.O.

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike