Kultura
NA SVJETSKI DAN BAŠTINE SVEČANO OTVORENJE

Kreativna riznica: Promocija dvojezične monografije Ars Andizetum na zatvaranju
Objavljeno 7. travnja, 2018.

Vezani članci

“VILIJUN” I KREATIVNA RIZNICA NA EUROPSKO-KINESKOM KNJIŽEVNOM FESTIVALU

Hrvatsku u Kini predstavljaju Jasna Horvat i Josipa Mijoč

ODBOR ZA DODJELU NAGRADA PREPOZNAO TEMU 3. SIMPOZIJA KAO VRLO POTICAJNU

Kreativna riznica EFOS-u donijela prvu godišnju državnu nagradu za znanost

KREATIVNA RIZNICA SPOJILA ZNANOST I KULTURU

Pod nazivom “Os mreža”, dogodine će simpozij propitivati važnost umrežavanja heterogenih kreativaca

Nakon primanja Državne nagrade za znanost, Kreativna riznica 2018. intenzivira svoju misiju populariziranja kreativne industrije. Ovogodišnjom temom “OS mreža” propituje se umrežavanje 12 sektora kreativne industrije kao pretpostavke institucionaliziranju kreativne industrije u Hrvatskoj.

- Ovogodišnja tema otvara pitanja suradnje 12 kreativnih sektora, ali i drugih oblika suradnje, ponajprije heterogenih kreativaca međusobno te i pripadnika svih dobnih struktura društva i Sveučilišta. U četvrtoj godini organiziranja Kreativna je riznica dodatno inovirala organizaciju događanja. Naglasak je stavljen na radionice i multimedijalna izlaganja te neformalne kontakte s ciljem udruživanja - ističe izv. prof. dr. sc. Josipa Mijoč, dodajući da je Kreativna riznica samoučeća platforma koja svake godine iznova propituje promjene koje se događaju u prostoru buduće kreativne industrije.

Državna nagrada za znanost potvrdila je da rizničarska istraživanja uočene promjene propituju umjetničkom i znanstvenom metodologijom iz koje izrastaju višedisciplinarne spoznaje.

Odgovornost za ovogodišnji program Kreativne riznice ponio je Upravni odbor kojega čine Josipa Mijoć, Dora Radl-Ćućić, Ana Zrnić i Jasna Horvat te partneri Ekonomskog fakulteta i Instituta Andizet – Odjel za kulturologiju, Umjetnička akademija, Studentski zbor Sveučilišta te Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas”.

Josipa Mijoč ističe kako je spajanje znanstvenog i praktičnog ove godine osobito izraženo te da će se u okviru Kreativne riznice voditi brojne otvorene rasprave, a samo jedna među njima jest “Javna rasprava o kreativnim projektima grada Osijeka”.

Uz brojne radionice, izvedbene i scenske umjetnosti, okrugle stolove i sadržajne stanke nadahnuća, ovogodišnje posjetitelje očekuje 3000 besplatnih ulaznica dostupnih na mrežnim stranicama Kreativne riznice (www.kreativna-riznica.com). Preuzimanje ulaznica posjetiteljima osigurava ugodan boravak, ali i dostatne materijale na radionicama poput radionice “Oblikovanje gline”, koju će voditi Nikola Faller.

Kreativna riznica otvorena je svim građanima, a sadržajnost i raznolikost programa želja je organizatora da još jednom poruče kako Osijek izgrađuje kreativnu budućnost. Detalje svog programskog djelovanja Jasna Horvat, Josipa Mijoč i Ana Zrnić opisale su u dvojezičnoj monografiji Ars Andizetum, koju će i predstaviti na svečanosti zatvaranja Kreativne riznice. Uz opise vlastitih kreativnih projekata, autorice monografije dat će i novu definiciju kreativne industrije te pojašnjenja naziva koji predlažu za ovaj sektor u nastajanju.

Narcisa VEKIĆ

3000

BESPLATNIH ULAZNICA DOSTUPNO NA MREŽNIM STRANICAMA

Sadržajnost i raznolikost programa želja je organizatora da još jednom poruče kako Osijek izgrađuje kreativnu budućnost

Svečanim otvorenjem koje će se održati 18. travnja 2018. godine u 19 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Rizničari poručuju: Životopis Eugena od Savoje dio je mreže osječkoga naslijeđa. Uz pozdravne govore visokih pokrovitelja i dekana Borisa Crnkovića, Rizničari će okupljene uzvanike pozvati u Ratni kabinet Eugena od Savoje na prigodni scenski nastup Stipe Gugića.

Možda ste propustili...

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA OBJAVILO REZULTATE NATJEČAJA

Poznati finalisti za nagradu “Anto Gardaš”

Najčitanije iz rubrike