Osijek
PRIJAM ZA EUROPARLAMENTARKU BORZAN

Vrkić: Osijek ima sjajne ljude
Objavljeno 23. ožujka, 2018.

Dva dana nakon što je proglašena europarlamentarkom godine u kategoriji ženskih prava i rodne jednakosti, za zastupnicu u EU parlamentu Biljanu Borzan priređen je prijam. Gradonačelnik Ivan Vrkić, čestitajući joj na tituli, rekao je kako je za njega, na osobnoj razini, ova vijest uz bok one o dolasku tvrtke Ericsson Nikola Tesla u Osijek.

- O ovome se našem prekrasnom gradu često šalju krive poruke, prema kojima ispada da Osijek umire, nestaje, da je prljav, otrovan... S druge strane, priznanje Biljani Borzan govori nešto posve suprotno, a to je da Osijek ima sjajne ljude, da ima snage, obrazovanja i kapaciteta razvijati građane i njihove karijere. Ali sve se to može raditi kada imaš osobnost, snagu i volju učiniti velike stvari. Zahvaljujem Biljani Borzan i ističem da je ona ponos našeg grada - istaknuo je Vrkić.

- Ovo priznanje još više podiže ljestvicu i tjera me na još predaniji rad - rekla je Biljana Borzan.

Iako je u Hrvatskoj uglavnom prepoznata po borbi za prava potrošača i njihovo izjednačavanje na području cijele Europske unije, u svom se političkom angažmanu jednako uporno zauzima za ravnopravnost spolova.

- Važno je boriti se za ravnopravnost u svakom smislu i ovu nagradu gledam kao prizmu ravnopravnosti spolova, ali ona se odnosi i na ljudska prava općenito, pa onda i na prava potrošača, prava čovjeka da konzumira sigurnu i zdravu hranu - istaknula je Borzan. D. Kuštro

JE LI GRADONaČELNIK IMAO PEH?

Je li petak bio loš dan za gradonačelnika Vrkića? Novinari su se našalili kako je baš imao peh: prvo se delegacija Biljane Borzan parkirala na mjesto rezervirano za gradonačelnikov automobil, a potom je u pozdravnom govoru i dogradonačelnik Piližota (u Vrkićevoj nazočnosti) sebe titulirao - gradonačelnikom.

Možda ste propustili...

47. REGIONALNA DOMIJADA U OSIJEKU

Natjecanje 350 djece iz osam učeničkih domova

UZ STRUČNO VODSTVO RAMONE ANE DAVIDOVIĆ

Šetali se i upoznali osječke divove

Najčitanije iz rubrike