Osijek
KRPANJE UDARNIH RUPA

Zima pokazala zube na prometnicama
Objavljeno 21. ožujka, 2018.
Pregledali smo ceste, a nešto nam j i policija dojavila o oštećenjima - kaže Mario Mišetić iz Unikoma

Unikomova Poslovna jedinica Prometnice protekloga je tjedna izišla na prometnice s nekoliko ekipa kako bi pokrpala sve udarne rupe na području grada. Iako je bilo predviđeno da taj posao završe tijekom ovoga tjedna, novi će snijeg možda donekle produžiti radove.

Voditelj Radne jednice Prometnice Mario Mišetić kaže kako je riječ o redovitim poslovima svake godine, nužnim nakon što zima pokaže zube na asfaltnim i drugim površinama prometnica. Također, na nekoliko su lokacija istodobno popravljali ceste od kamenih kocaka.

- Pregledali smo ceste, nešto nam je i policija dojavila o oštećenjima na koja su naišli na cestama. Posao smo počeli prije tjedan dana kada smo izišli s četiri ekipe građevinara. Ekipe su krenule s Juga II, od Višnjevca prema središtu grada - kaže Mišetić.

Dodaje kako se sanacija obavlja hladnim asfatlom, dok ne prorade asfaltne baze, a nakon toga uslijedit će ponovno pojačano održavanje cesta.

- Ova oštećenja u asfaltu, veća nego inače, pojavila su se nakon velikih toplinskih oscilacija u materijalu i zraku. Uz asfaltne ceste saniramo i određene tucaničke ceste na kojima je zima također ostavila tragove, a takvih cesta još imamo u Briješću, Josipovcu... Sve su to poslovi održavanja cesta koji se obavljaju kako bi sigurnost i udobnost prometa bila na primjerenoj razini - kaže Mišetić.

Kako se budu poboljšavali meteouvjeti, tako će se povećavati i opseg radova na osječkim prometnicama. Mišetić navodi da upravo pripremaju operativni plan za proljetno, odnosno ljetno razdoblje godine, a zacrtani će se poslovi obavljati u skladu s raspoloživim financijskim sredstvima.

- Operativni je plan u izradi, upravo se fotografiraju situacije na terenu i određuje što je prioritno za napraviti, tako da još nije u cijelosti definiran plan i opseg svih poslova. Navedeno radimo u suradnji s Gradom Osijekom koji odobrava i finacira potrebne poslove. No, već sada znamo da će u tom operativnom planu biti i ono što se nije uspjelo napraviti prošle godine. Dakle, ti se poslovi prebacuju za ovu godinu, a već sada znamo da ćemo raditi sanaciju Svačićeve i Reisnerove ulicu, jer su u lošem stanju. Također znamo da je potrebno djelomice sanirati i cestu u Vinkovačkoj ulici, i to na dionici od podvožnjaka do Brijesta - kaže Mišetić.

Usput rečeno, stanovnici Istarske ulice smatraju kako bi bio red da i njihova ulica napokon dođe na red za potpunu rekonstrukciju. Riječ je o nekoliko stotina metara koji godinama vape za asfaltom koji se neće mrviti pod kotačima kao postojeći. Novca nikako da se namakne, a već, navodno, postoji i projekt za taj posao u ulici u kojoj se u blizini nalazi građevina zvučnog naziva Eurodom, a stanje asfalta Istarske od Vukovarske do Kašićeve nimalo ne prati taj europski štih, nego je, kažu stanari, kao iz nekog ruralnog i davno zaboravljenog predjela.

Darko PEJIĆ
Možda ste propustili...

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike