Osijek
OPET PAO SNIJEG, ZIMSKA SLUŽBA SPREMNO GA DOČEKALA

Djelatnici Unikoma dva puta posipavali ceste solju
Objavljeno 19. ožujka, 2018.

Čim je u nedjelju, oko 22 sata, počeo padati snijeg, zimska služba Unikoma krenula je u posipavanje cesta solju. Potvrdio je to voditelj službe Mario Mišetić, dodavši da su ceste posoljene preventivno, no nakon što je snijeg oko 3 ujutro ponovo počeo bijeliti ceste, oko 4 sata djelatnici su ponovo bili na terenu.

- Čistili smo ceste ralicama, pa ponovo posipali sol. I ako kojim slučajem nastavi padati, odnosno ponove se padaline, imamo dosta soli, odnosno naše smo zalihe dopunili novima. Nadam se da će ovoga tjedna ipak biti gotovo sa snijegom, eventualno bi prema prognozama mogao pasti još u srijedu – zaključio je Mišetić.

I doista, prema vremenskoj prognozi, snijeg bi ponovo mogao pasti u srijedu, a danas (utorak) te krajem tjedna snijega ne bi trebalo biti. Konkretno, za danas se očekuju temperature do četiri stupnja bez snijega, koji se ipak očekuje u srijedu, kad će najviša dnevna temperatura biti na ništici. Hladnije, ali sunčanije bit će u četvrtak, uz -5 stupnjeva, a zubato sunce grijat će nas i u petak, kad bi temperatura ipak trebala dosegnuti četiri stupnja.

Dodajmo da na Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu, prema riječima v.d. pročelnika, dr. sc. Srđana Čaloševića, u prijepodnevnim satima nije bilo slučajeva prijeloma zbog padova. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike