Osijek
SKUPŠTINA GRADSKE LIGE PROTIV RAKA

U planu dvostruko više aktivnosti u 2018.
Objavljeno 14. ožujka, 2018.

Protekloga ponedjeljka održana je redovna izvještajna skupština Gradske lige protiv raka Osijek, na kojoj je uz službeno izvješće o radu udruge prethodne godine optimistično predstavljen i plan za tekuću, 2018. godinu. Radno predsjedništvo, koje je na početku skupštine predložio sam predsjednik udruge, dr. sc. Neđeljko Knežević, prema nekoliko je točaka dnevnoga reda ispunilo sve formalnosti u suglasnosti s okupljenim članovima, a financijska izvješća i izvješća verifikacijske komisije svima su dokazala kako brojne aktivnosti udruge prolaze zapaženo na lokalnoj, ali i na nacionalnoj razini.

Tako je, između ostaloga, dugogodišnji tajnik osječke Gradske lige protiv raka, dr. sc. Nikola Kraljik, najbolje predstavio rad te hvalevrijedne udruge, koja je već početkom 2017. održala izložbu u povodu 50 godina djelovanja, a taj je jubilej propisno obilježen i suradnjom na monografiji s Hrvatskom ligom protiv raka te objavljivanjem 30. publikacije udruge, brošure za podizanje svijesti o raku jajnika. Također, prošla je godina bila važna i zbog aktivnog obilježavanja mnogih humanitarnih akcija, među ostalima, prigodom Dana mimoza, Dana nepušenja, Dana ružičaste vrpce i Dana narcisa, te zbog suradnje s udrugama: ILCO - Osijek, Mammae, JaKa, Moje dijete te Klubom laringektomiranih.

- Naša liga zasigurno je među vodećima u Republici Hrvatskoj već niz godina upravo zato što uspijevamo okupiti sve segmente društvene zajednice kroz radionice, edukacije i konferencije, kako bismo podignuli svijest i pomogli našim potrebitim sugrađanima. Upravo je to ono najpotrebnije, jer kada je rak u pitanju, nužno je osnaživanje pojedinaca, koji će lako moći otkriti ovu zloćudnu bolest na vrijeme ili jednostavno prebroditi strahove i uspješno se boriti protiv nje - ističe Kraljik, naglašavajući kako udruga uz skromne financijske priljeve već desetljećima uspješno radi.

“Potrebno je kvalitetno, sistematsko i kontinuirano zalaganje”, zaključeno je na skupštini, čiji su članovi najavili kako će u 2018. biti organizirano dvostruko više preventivnih i edukativnih aktivnosti, koje zahtijevaju i veća financijska sredstva. M. Mandić

LANI PRIKUPLJENO VIŠE OD 17.000 KN

Prema financijskom izvješću, koje je na skupštini iznijela Jadranka Kokolari, dopredsjednica Gradske lige protiv raka Osijek, u 2017. godini udruga je prikupila nešto više od 17 tisuća kuna, među kojima prevladavaju donacije Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, trgovačkih društava i privatnih donatora. No samo za program “Znanjem protiv raka” u 2018. bit će potrebno prikupiti 27 800 kuna za organiziranje svih predviđenih skupova, istraživnaja, edukacija, izleta, okruglih stolova i radionica za sugrađane. Tako se s najmom prostora, opreme i različitim uslugama planirani troškovi udruge za tekuću godinu penju i iznad 34 tisuće kuna, za koje će se opet zasigurno najviše pobrinuti lokalna samouprava.

Možda ste propustili...

DAVOR BILMAN PREDSTAVIO SVOJ “SKENER OSOBNOSTI”

Odjeća kao ogledalo osobnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK NA KARDIOLOGIJI

Vrkić: Dobro sam i sve vas puno pozdravljam!

2

IDUĆE GODINE DIPLOMSKI STUDIJ SOCIJALNOG RADA NA PRAVU?

U cijeloj regiji kronično nedostaje magistara struke

3

JOSIPA MARIJANOVIĆ, POBJEDNICA FOTONATJEČAJA “OTKRIVANJE”

Fotografija na naslovnici
najveća mi je nagrada

oglas