Osijek
DAN NEOVISNOSTI REPUBLIKE KOSOVO

Haliti: Želimo biti dio EU obitelji gdje i demografski pripadamo!
Objavljeno 25. veljače, 2018.
Više od 250 članova Nacionalne Zajednice Albanaca Slavonije i Baranje, ali i veleposlanik Republike Kosovo u Zagrebu Gezim Kasapolli, saborska zastupnica pet nacionalnih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj, predsjednik Vijeća Albanske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Basri Haliti, predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, dogradonačelnik Boris Piližota te brojni gosti iz Zagreba okupili su se u subotu u Zoo hotelu gdje su proslavili desetu obljetnicu Dana neovisnosti Republike Kosovo.
- Ove godine slavimo veliki jubilej, svoj Dan neovisnosti. Kosovo je demokratska zemlja koju je do sad priznalo 116 zemalja te ima viziju ulaska u NATO pakt i članstvo Europske Unije. Želimo biti dio europske obitelji kamo i zemljopisno Kosovo pripada. Osim toga, Kosovo je konsolidiralo svoju vlast i jamči slobodu za sve manjine, kako Srba, Crnogoraca, Roma, Turaka, Hrvata i svih ostalih, bez obzira na nacionalnu pripadnost – poručio je Haliti.
U programu su sudjelovali i najmlađi – djeca albanske manjine koja u školi imaju dopunsku nastavu na albanskom jeziku prema modelu C, a potom je ova važna obljetnica nastavljena zabavnim programom te je potrajala do dugo u noć.  Organizatori su, uz Zajednicu i županijsko Vijeće, također i Vijeće Albanske nacionalne manjine grada Osijeka. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike