Regija
RADOVI ČEKAJU ZATOPLJENJE

Do Jankovca 2019. asfaltnom cestom
Objavljeno 13. veljače, 2018.

ORAHOVICA - Do ljeta 2019. godine brojni turisti koji pohode Papuk do Jankovca će moći asfaltiranom cestom. U sklopu najvrednijeg EU projekta Geopriče UNESCO Geoparka koji se provodi na području Virovitičko-podravske (VPŽ), ali i Požeško-slavonske županije (PSŽ), ravnatelj Županijske uprava za ceste VPŽ Bruno Perkec i predstavnici zajednice ponuditelja Osijek Koteks (predsjednik Uprave Zoran Škorić) i tvrtke Gravia Osijek (direktor Ante Herceg) potpisali su ugovor o rekonstrukciji dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice VPŽ-a i PSŽ-a. Vrijednost radova iznosi 19.312.466 kuna. Potpivanju ugovora nazočio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje suradnike.

– Cesta do Jankovca ima iznimno značenje jer će ovaj biser Slavonije biti puno dostupniji za veći broj turista - kazao je Alen Jurenac.

– Duljina ceste je 9,1 kilometar. Čim nam vremenske prilike dopuste, počet ćemo radove. Prvo će se obavljati radovi na odvodnji, uređenje mostova, a na kraju asfaltiranje dionice - kazao je Bruno Perkec.

Makadamski kolnik bit će širok pet metara od Slatinskog Drenovca do Jankovca te 4,5 metara od Jankovca do granice županija. Izradit će se i potporni zidovi te odbojne ograde. V.G.

Možda ste propustili...

5. VOŽNJA STARODOBNIH BICIKALA

"Velikaši" provozali dvokotačne "starce"

JEZERO LAPOVAC KOD NAŠICA VIŠE NIJE DESTINACIJA KUPAČA, NEGO RIBOLOVACA

Našičani se po ovim vrućinama nemaju gdje rashladiti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV NIZAK I TOPLIJI OD JADRANA

Na površinu isplivale desetljetne tajne

2

VINKOVAČKA KUPALIŠTA

Vinkovčani spas od vrućina traže na Banji i bazenu

3

VINOGRADARI U POTRAZI ZA RADNOM SNAGOM

U Mandićevcu berači iz Našica, Trnava bez Brođana