Osijek
ZAVRŠEN NATJEČAJ

Većina zgrada osigurana kod Croatije
Objavljeno 13. veljače, 2018.

U skladu sa Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, osječki Zavod za stanovanje za sve je zgrade pod svojim upravljanjem proveo javni natječaj radi prikupljanja ponuda za osiguranje stambeno-poslovnih zgrada. Za 2018. godinu kao najpovoljnija je osiguravajuća tvrtka odabrano Croatia osiguranje d.d., koja tako trenutačno osigurava 80 posto fonda kolektivnog stanovanja u Osijeku.

- Zgrade su osigurane od osnovnih rizika, odnosno požara, oluje, udara groma i drugoga, kao i od odgovornosti prema trećim osobama. Budući da se radi o izuzetno velikom broju zgrada, i ove smo godine postigli iznimno dobru cijenu premije za suvlasnike te je premija po četvornom metru, prema našim spoznajama, najpovoljnija na području cijele Hrvatske - kaže Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje Osijek.

Dodaje kako suvlasnici od ove godine kod odabranog osiguravatelja imaju i mogućnost zaključenja i drugih osiguranih rizika, poput loma stakla ili puknuća cijevi. Uz to, ako suvlasnici nisu sigurni je li im takva polica osiguranja potrebna s obzirom na kvalitetu stambene zgrade u kojoj žive, Zavod nudi i savjetovanje.

- Zavod suvlasnike kao upravitelj savjetuje ovisno o starosti zgrade i drugim okolnostima važnima za osigurani rizik. Važno je istaknuti da Zavod u ime i za račun suvlasnika ne sklapa dugoročne police i time financijski ne opterećuje pričuvu dugoročno, s obzirom na stvarne potrebe zgrade za osiguranim rizicima. U praksi se to pokazalo izuzetno dobrim jer se za velik broj zgrada koje su od pojedinih upravitelja prešle na upravljanje kod Zavoda vidjelo da se radi o izuzetno visokim premijama i financijski nepovoljnim policama sklopljenih dugoročno, pa i na deset godina - kaže Bodražić. I. Solar

Možda ste propustili...

OSMI KRUG DODJELE NEPOVRATNIH SREDSTAVA PODUZETNICIMA

Iduće će godine iznos za potpore biti udvostručen

AKTIVNOSTI U ČEPINSKOJ KNJIŽNICI

Besplatan upis i adventska radionica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLASINE O ZATAŠKAVANJU NESREĆE ZBOG UTJECAJNIH RODITELJA

Slučaj djevojčice stradale na Drinskoj: Objave o nesrećama ovise o detaljima policijskih izvješća

2

PRVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA BEZ GRADONAČELNIKA

Izglasana gradnja IT parka i
teniskog kampa Donne Vekić

3

IZVRSNOST LIJEČNIKA OSJEČKOG KBC-A

Maleni je Leon došao na sam blagdan Velike Gospe

oglas