Regija
ŽUPAN POSJETIO GUNJU

Poslovna zona već je 20 godina oranica
Objavljeno 12. veljače, 2018.

GUNJA - U općini Gunja osim mladih, u potrazi za boljim uvjetima rada i života, odlaze i obrtnici. Stoga je Gunju posjetilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije. Sastanku su nazočili pročelnici Andrija Matić, Odjel za poljoprivredu i infrastrukturu; Josip Đukić, Odjel za opću upravu; Jadranka Mustapić-Karlić, Odjel za školstvo; Sandra Pinjuh, Ured župana, i Željko Galić, ravnatelj ŽUC-a. U ime domaćina nazočili su Anto Gutić, načelnik općine, Antonio Marković, zamjenik načelnikae, Marija Mudrinić, pročelnica JUO-a, Boris Nikolić, predsjednik Općinskog vijeća, i Stjepan Crnov, član, Stipica Mišura, ravnatelj OŠ A. i S. Radića, Marijan Leporiz, direktor Komunalnog, i Ivan Živić, gunjanski župnik. Pozdravivši nazočne, načelnik Gutić je naglasio: - Općina Gunja se nalazi na prekretnici biti ili ne biti. Gunja će postati staračko selo kojem neće trebati sada toliko potrebna infrastruktura, nego veliki starački dom. Želimo realizirati projekte i zaposliti mještane, a za to nam treba pomoć Županije i ministarstava, da riješimo probleme u Poslovnoj zoni Velebit, koja je više od 20 godina oranica. Dobili smo pet ozbiljnih ulagača koji žele investirati u Gunji. No nemamo u zoni cestu, plin, vodu i kanalizaciju, a struja bi bila iz energane koja bi se tu gradila.

Tu su i drugi problemi Gunje - u školi, koja je najtrofejnija u županiji, potrebno je obnoviti školsko igralište devastirano u poplavi. Školu se tereti doprinosima koji su veći nego što prima za materijalne troškove. Komunalni problemi su oko deponija smeća, kojim se koristi Gunja i općina Drenovci. Marijansko svetište Skrovite Gospe Šumanovačke nema vodu i struju, a potrebno je izgraditi i kružni put jer dolazi na tisuće hodočasnika.

- Učinit ćemo sve da goruće probleme riješimo s ciljem zaposlenja ljudi i ostanka mladih. Lijepo je čuti da ima zainteresiranih ulagača i tu moramo pružiti potporu - rekao je župan Galić, koji je posjetio nogometni stadion u Gunji, koji čeka uporabnu dozvolu. S.Bo.

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike