Regija
NASTAVAK NOĆI MUZEJA

Slatina ponosna na Gorana Perkovca i svoje rukometaše
Objavljeno 9. veljače, 2018.

SLATINA

U povodu ovogodišnje Noći muzeja, u Zavičajnom muzeju Slatina postavljena je izložba Lice i naličje slatinskog sporta, koja podsjeća na uspjehe slatinskog sporta i sportaša. Od ravnateljice muzeja Dragice Šuvak i njezinih suradnika potekla je inicijativa da se za vrijeme trajanja izložbe pojedine sportske udruge i klubovi u gradu predstave kako bi se i na taj način približili svojim sugrađanima te pokazali čime se bave i kako rade.

Slatina je poznata kao grad rukometa pa je u dvorani, uz stalni postav muzeja, Rukometni klub Slatina predstavio Davor Butorac, aktualni predsjednik Nadzornog odbora RK Slatina i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Slatine, koji je donedavno bio i dopredsjednik kluba.

– Budući da smo u muzeju, iz povijesnog aspekta pokušali smo prikazati 64 godine organiziranog igranja rukometa u našem gradu - rekao je Butorac.

Prigodom 50. obljetnice postojanja, Rukometni klub Slatina organizirao je snimanje dokumentarnog filma o razvoju rukometa u gradu i djelovanju kluba te ga objavio na prigodnom DVD-u.

– Prikazivanjem toga filma prisjetili smo se i sada, 14 godina poslije, svih lijepih trenutaka iz povijesti našega kluba. Mogu izdvojiti 1976. godinu, zlatno doba slatinskog rukometa, i plasman u tadašnju 2. jugoslavensku rukometnu ligu. Osim toga, 1992. godine plasirali smo se u tadašnju 1.B hrvatsku rukometnu ligu i u sezoni 2017./2018. ponovno smo se plasirali u 1. hrvatsku rukometnu ligu. To su svakako najveći uspjesi u povijesti slatinskog rukometa, tri povijesna rezultata kojima se slatinski rukometaši ponose.

Posebno je predstavljen uspjeh slatinskog rukometaša Gorana Perkovca, kapetana hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti, kada je Hrvatska osvojila zlatnu medalju.

– On je živa legenda našega kluba, ponikao je u našem klubu i izuzetno smo ponosni na njegov uspjeh jer je svima nama podario zlatnu olimpijsku medalju - rekao je Butorac, koji se još sjeća povratka zlatnog olimpijca u Slatinu i veličanstvenog dočeka koji mu je priređen.

Petar ŽARKOVIĆ
IŠČEKUJU POVRATAK NA DOMAĆI TEREN

RK Slatina natječe se u 2. HRL Istok s mahom domaćim igračima u seniorskoj ekipi, a kadeti se natječu u 1. hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi.

– Klub je stabilan amaterski sportski kolektiv, a najviše nas muče infrastrukturni problemi. Poznato je da se trenutačno renovira sportska dvorana Srednje škole Marka Marulića, gdje inače provodimo sve svoje aktivnosti, od treniranja do pripremnih i prvenstvenih utakmica. Sada smo prisiljeni trenirati u dvoranama u Mikleušu ili Voćinu, a odigravati utakmice u Virovitici, ali nadamo se skorom završetku tih radova i povratku na “svoj teren” - kaže Davor Butorac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike