Regija
TELEFONSKE PRIJEVARE

“Ne javljaj se na 021, imat ćeš veći telefonski račun”
Objavljeno 1. veljače, 2018.
Nakon što bi podigli slušalicu, javljali su se trgovci nudeći jastuke, parfeme...

ĐAKOVO - Ne javljajte se na ovaj broj, ode plaća i mirovina, bila je vijest koja se proteklih dana proširila poput vjetra društvenim mrežama. Na njima brojni Đakovčani navode kako su imali više poziva s broja 021-214-900, a gdje bi im se, nakon što bi podigli slušalicu, javljali trgovci nudeći jastuke, parfeme... ili bi čuli glazbu te obavijest kako su peti, šesti ili sedmi u redu čekanja. Neki od njih tvrdili su i kako im je, samo zbog toga što su se javili, s računa skinuta određena svota novca.

Zanimljivo je kako su pozive dobili registrirani korisnici kod različitih pružatelja telekomunikacijskih usluga, ali i oni koji nisu registrirani!

- Odakle toj kući broj nekog tko je kupio bon-bon i nije ga registrirao, a bilo je i takvih poziva - kaže jedan Đakovčanin. Kako broj nije registriran u imeniku, jučer smo nazvali Hrvatski telekom s obzirom na to da se, kako se čini, radi o fiksnom telefonskom broju s pozivnim Splitsko-dalmatinske župnije. Međutim, ondje su nam pojasnili kako nam ne mogu otkriti je li taj broj registriran na nekoga, samo uz, kako reče ljubazna djelatnica – sudski nalog.

O broju se na veliko raspravlja i na brojnim društvenim forumima gdje se spominje da je s istog broja zvala medicinska ustanova koja nudi pregled krvnih žila. Jučer smo i sami nazvali broj 021-214-900, no dobili smo govornu poruku: “Broj koji ste nazvali je nedostupan, poziv nije moguće ostvariti.” Zanimljivo je pogledati i stranicu foruma na http://www.imenik-hr.top, gdje ogorčeni korisnici ovaj broj označavaju kao opasan. Jedan od korisnika upozorava kako se ne može otkazati narudžba parfema jer se broj ne može nazvati, drugi im pak poručuje: “Prekinite zvati lopine”, a treći im postavljaju pitanje: “Kad ćete poslati parfeme, lažovi?” Koja je zapravo bila svrha poziva s broja koji dan poslije nije bio u funkciji, mnogi će korisnici možda otkriti tek kada im dođe telefonski račun.

Maja MUŠKIĆ

Pozive dobili registrirani korisnici kod različitih pružatelja telekomunikacijskih usluga

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike