Osijek
NAPOKON RIJEŠENO

Stiže rasvjeta na ulaz u Svilajsku
Objavljeno 23. siječnja, 2018.

Prije nešto više od mjesec dana posljednji put smo pisali o problemu mraka koji dočeka sve one koji Svilajskom ulicom ulaze na područje grada Osijeka. Odnosno, kada se s osvijetljene južne i zapadne obilaznice ulazi u Osijek - ulazi se u mrak. Ondje ne postoji javna rasvjeta.

Problem je dodatno aktualiziran onog trenutka kada je otvoren trgovački centar, pa se tako i povećala masa pješaka koji podvožnjakom ispod željezničke pruge idu u oba smjera. O toj temi rasprvaljalo se i na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća, tada je gradonačelnik Ivan Vrkić izvijestio kako su u proračunu osigurana sredstva za postavljanje javne rasvjete, ali i kako je glavni razlog što rasvjeta još nije postavljena u Hrvatskim željeznicama.

- Još uvijek je problem u HŽ infrastrukturi koja mora dati suglasnost za pristup njihovim dvama stupovima. Sramota je da mi ovisimo o tome i ako to brzo ne riješimo, bojim se da ću morati povući nepopularan potez i njihovo ponašanje dati u medije. Naime, činjenica je da sve stoji zbog gluposti i birokracije i ovim putem prozivam HŽ infrastrukturu da to riješe - bio je tada rezolutan gradonačelnik Vrkić.

I čini se kako je ova prozivka dala rezultat, u međuvremenu su obavljeni radovi i postavljeni temelji za deset stupova javne rasvjete. Na potezu od autopraonice (i bivšeg OTP-a) pa do kružnog toka s druge strane podvožnjaka. D. Kuštro

Možda ste propustili...

GALA SVEČANOŠĆU ZAVRŠILA 10. KREATIVNA RIZNICA

Svi smo mi revolucionari!

TEEN ZBOR INSTITUTA POLIFONIJA

Prva nagrada s pohvalom cum laude u Belgiji

RADIONICA "UĐI U MOJE KONVERSICE"

Je li normalno da dečki plaču?

Najčitanije iz rubrike