Regija
VRTIĆ POČEO S RADOM

U novom vrtiću u Gatu 18 polaznika, može primiti 25
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

GAT - Dugogodišnji san stanovnika belišćanskih prigradskih naselja Veliškovci, Gat i Tiborjanci ostvaren je nakon što je početkom ove godine s radom počeo Područni vrtić u Gatu koji djeluje u sklopu vrtića Maslačak Belišće.

Kako nam je pojasnio ravnatelj Maslačka Zdenko Glasovac, za ovu je namjenu Grad u sklopu Društvenog doma sukladno propisima i standardima uredio 80-ak četvornih metara prostora u kojima sada poludnevni program od pet sati dnevno (od 9 do 14 sati) u mješovitoj skupini pohađa 18 mališana u dobi od četiri godine do polaska u školu. Program je namijenjen djeci prije svega s područja Gata, Veliškovaca i Tiborjanaca, a eventualno i drugih naselja s područja grada, do polaska u osnovnu školu, a planiran je na bazi 22-oje do maksimalno 25-ero djece. Voditeljica odgojne skupine je Marija Kovačević.

Na uvodnom sastanku koji je za roditelje budućih vrtićaraca održan posljednjih dana prošle godine u Gatu, jedna od glavnih inicijatorica i zagovornica ovog projekta, zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, informirala je nazočne o planu širenja mreže predškolskih objekata na lokalnoj razini te istaknula važnost otvaranja objekta za predškolski odgoj u Gatu kao stručne podrške roditeljima u odgoju djece.

I ravnatelj Glasovac kaže da je program predškole u prijašnjim godinama koji se održavao u Područnoj školi Veliškovci za djecu s područja tri sela svojim brojem od 20 do 25 djece opravdavao potrebu za osnivanjem dislocirane vrtićke skupine i u Gatu, roditelji su se neprekidno propitkivali o toj mogućnosti, a da su se za to konačno stvorili i pravi preduvjeti kad je u svibnju prošle godine, osam mjeseci nakon polaganja kamena temeljca, svečano otvoren novi dom u Gatu.

Valja podsjetiti da je već tom prigodom gradonačelnik, dr. Dinko Burić, naglasio da je želja, s obzirom na to da je u Veliškovcima osnovna škola koju pohađaju djeca iz ova tri mjesta, da se u Gatu za početak otvori dječja igraonica, a kasnije i odjeljenje vrtića Maslačak, kako bi djeca s ovog područja imala u svom mjestu mogućnost predškolskog odgoja. Društveni je dom od samog početka bio osmišljen kao multifunkcionalan prostor u kojemu se može naći mjesto za djelovanje udruga, za edukaciju, te za poljoprivrednike s obzirom na to da je poljoprivreda jedna od strateških grana razvoja gospodarstva na području grada.

Bez obzira na početak rada vrtića, u Veliškovcima u područnoj školi i ove godine s redovitim radom 1. veljače počinje program predškole u trajanju od 250 sati koji će potrajati sve do 30. svibnja, najavljuju iz vrtića Maslačak.L.Aničić

VRIJEDNOST VEĆA OD 3 MILIJUNA KUNA

Društveni dom u Gatu površine je 535,35 četvornih metara, a sadržava multifunkcionalnu dvoranu, kuhinju, spremište, prostore za udruge, prostor za dječju igraonicu, sanitarni čvor i poslovni prostor. Vrijednost ugovorenih građevinskih i instalaterskih radova je 2.321.510,56 kuna (bez PDV-a), a osigurano je i 600.000 kuna za kompletno opremanje zgrade. Za projektnu dokumentaciju utrošeno je 66.852,12 kuna (bez PDV-a) od čega je Županija izdvojila 20.000 kuna za projektiranje društvenog doma, a sudjelovala je i u troškovima gradnje i opremanja.

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike