Autoglas
PREMIJERA

Mercedes G-klasa: Ikona u novom ruhu
Objavljeno 16. siječnja, 2018.
G-klasa bit će dostupna po osnovnoj cijeni od 107.040,50 eura (cijena u Njemačkoj), čime ostaje u rangu prethodnika

Mercedes je krenuo u 2018. godinu pokazujući mišiće. Na sajmu automobila u Detroitu u nedjelju je javnosti premijerno pokazana nova G-klasa. Čast predstavljanja oživljenog terenskog luksuznog vozila pripala je dr. Dieteru Zetscheu, predsjedniku Uprave Daimlera i šefu Mercedes-Benza, te glumcu i političaru Arnoldu Schwarzeneggeru.

Već na prvi pogled uočava se kako se vanjski izgled G-klase nije znatno promijenio od 1979. Ikonski elementi nastavljaju služiti iznimno posebnim svrhama, a G-klasi pružaju njezin jedinstven izgled. Neovisno o tome radi li se o vožnji asfaltiranim cestama ili o off-road vožnji te neovisno o uvjetima rada, ovo terensko vozilo impresionira svojim performansama, najnaprednijim sustavima za pomoć u vožnji, izvrsnom upravljivošću i sigurnošću.

Nova je G-klasa 53 mm dulja i 121 mm šira i sada izgleda još bolje, kako na asfaltiranim cestama tako i na makadamima. I dok je vanjština zadržala klasičan izgled, unutrašnjost G-klase iz temelja je modernizirana i redizajnirana uz zadržavanje genetskog koda klasičnog modela kako bi bila usklađena s vanjštinom. Sa svojim “off-road” karakterom i vrhunskim luksuznim dodacima, G-klasa je oduvijek bila primjer kombinacije dvaju ekstrema u skladnoj simbiozi. Nepogrešiva na prvi pogled i na prvi dodir, izrađena isključivo od najkvalitetnijih materijala.

U novom modelu G 500 (potrošnja goriva, mješovita vožnja: 11,1 l/100 km; emisija CO2 kod mješovite vožnje: 263 g/km) 4-litreni benzinski V8 motor visokih performansi jamči adekvatnu pogonsku snagu. Novi dvostruki turbopunjač proizvodi snagu od 310 kW (422 ks) i maksimalni okretni moment od 610 Nm pri 2000 – 4750 o/min. Specifikacije G-klase ne uključuju samo krutost i superiornost na neasfaltiranim cestama nego i veću dinamičnost vožnje i udobnost na asfaltiranim cestama. Zahvaljujući novom dizajnu prednje osovine istodobno su poboljšane performanse G-klase na asfaltiranim cestama. Na asfaltu je „G” hitar i udoban, a vozaču jamči bolji osjet za upravljačem. Ovaj terenac lakše drži pravac, hitar je i spretan te bez pola muke svladava sve terenske uvjete.

U trenutku plasiranja na tržište, u svibnju, G-klasa bit će dostupna po osnovnoj cijeni od 107.040,50 eura (cijena u Njemačkoj s PDV-om), čime ostaje u rangu prethodne verzije.

Možda ste propustili...

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X