Regija
POZIV NADBISKUPA ĐURE HRANIĆA

Nadbiskupijsko hodočašće blaženom Alojziju Stepincu
Objavljeno 14. siječnja, 2018.

ĐAKOVO

Pod geslom “Najsvjetliji lik si nam!” u subotu, 3. ožujka, održat će se Veliko hodočašće Đakovačko-osječke nadbiskupije bl. Alojziju Stepincu u Zagreb i Krašić. U povodu toga nadbiskup Đuro Hranić uputio je okružnicu i poziv svim vjernicima, svećenicima, redovnicima, redovnicama Đakovačko-osječke nadbiskupije u kojoj ih potiče na polazak na hodočašće te na duhovnu pripravu za hodočašće.

Sudjelovanje u hodočašću organizira se po župama, a prijava hodočasnika je u Nadbiskupijskom pastoralnom centru. Sve informacije o hodočašću i druge materijale vezane uz njega prosljeđivat će se iz Pastoralnoga centra i Tiskovnoga ureda. Broj hodočasnika iz svojih župa župnici trebaju prijaviti najkasnije do 20. veljače 2018. u središnji ured Pastoralnoga centra; tel. 031/802-227, od 9 do 16 sati ili na: pastoralni.centar@djos.hr

Okvirni raspored hodočasničkoga dana: polazak prema Zagrebu u jutarnjim satima, predviđeni dolazak u središte Zagreba, tj. do katedrale oko 10 sati; u 10.30 započet će pobožnost u katedrali; u 10.45 procesijski ulazak skupina u narodnim nošnjama, ministranata i sestara redovnica; u 11 sati ulazna procesija svećenika koncelebranatâ s predsjedateljem i svečana hodočasnička sv. misa; zavjetni ophod župâ i zajednica do blaženikova groba; kratki program ispred katedrale; mogućnost posjeta Stepinčevu spomen-muzeju kraj katedrale; vrijeme za objed i odmor. Poslijepodne predviđen je posjet blaženikovu rodnom Krašiću. U 16 sati, za sve koji budu u Krašiću, bit će završna hodočasnička pobožnost i blagoslov u krašićkoj župnoj crkvi. M.M.

Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike