Osijek
ZAVRŠEN NATJEČAJ

Mato Lukić - novi
ravnatelj Doma zdravlja
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Nakon što je krajem prošle godine Miroslav Sikora, bivši ravnatelj Doma zdravlja Osijek, dao ostavku zbog prekomjernih obveza u struci i znanosti, Upravno vijeće Doma zdravlja raspisalo je natječaj za izbor novog čelnika te ustanove. Na sjednici održanoj 10. siječnja Upravno vijeće imenovalo je Matu Lukića novim ravnateljem osječkog Doma zdravlja na mandatno razdoblje od četiri godine. Među tri pravodobno prijavljena kandidata Lukić je bio najbolji i najkvalitetniji kandidat. Odluka o njegovu imenovanju potpisana je i odaslana, a Lukić će 1. veljače početi obnašati dužnost ravnatelja Doma zdravlja Osijek.

Mato Lukić rođen je 6. rujna 1973. godine. Oženjen je i otac dvoje djece. Maloljetni je dragovoljac Domovinskog rata. Po struci je diplomirani socijalni radnik, a na novu funkciju prelazi s mjesta voditelja ustrojbene jedinice i zamjenika ravnatelja Doma za odgoj djece i mladeži Osijek, gdje je radio posljednjih deset godina, od čega je četiri godine bio ravnatelj. Što ga je motiviralo za prijavu na natječaj, koji su mu planovi na novom radnom mjestu i koji ga sve izazovi čekaju vrlo brzo, komentirao je za Glas Slavonije.

- Smatram da sam tijekom deset godina rada u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek sustavu socijalne skrbi dao puno. Ovo je za mene velik izazov – upoznavanje novog sustava, nove ustanove... U godinama najveće životne snage i energije mislim da mogu još puno toga pridonijeti društvu i društvenoj zajednici općenito. Siguran sam da ću spomenuto ostvariti i kao ravnatelj Doma zdravlja Osijek i priključiti se timu koji radi za dobrobit stanovnika Osječko-baranjske županije – poručio je Lukić. Rekao je i koji će mu biti prvi koraci u novoj funkciji.

- Nakon uvida u poslovanje Doma zdravlja Osijek, želim dobiti cjelokupnu sliku i nakon toga posvetiti se provođenju nekoliko projekata, kao što su projekti energetske učinkovitosti i specijalističko usavršavanje doktora medicine. Smatram da uvijek ima prostora za poboljšanje uvjeta radnicima, a samim time i za pružanje kvalitetnijih usluga korisnicima Doma zdravlja. Planiram raditi na poboljšanju postojećih i uvođenju novih usluga, ovisno o potrebama korisnika – istaknuo je Lukić. Zahvalio je Upravnom vijeću na iskazanom povjerenju i izrazio nadu za dobrom suradnjom s osnivačem Doma zdravlja, Osječko-baranjskom županijom. J. Pejaković

Najčitanije iz rubrike