Regija
INFORMATIKA

Druga radionica
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

VINKOVCI

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci održana je druga od planirane četiri informatičke radionice za djecu osnovnih škola.

- Kako se sve više informatika koristi u osnovnim školama željeli smo u okviru našeg zimskog programa proširiti naše djelatnosti tako da nije riječ samo o posuđivanju knjiga, nego imamo i druge mogućnosti organizirati zimsku radionicu informatike za djecu. Mogu reći da je odaziv sve veći i djeca vole doći te im ovdje bude im jako zanimljivo. Kroz naše radionice djeca uče osnove programiranja, kako raditi neke programe, imaju mnogo pitanja, i to je bit same radionice - da kroz razgovor mnogo toga nauče o informatici. Ova je radionica zamišljena za djecu od petih do osmih razreda i pokazala se velika zainteresiranost djece - rekao je Vladimir Vranješević, voditelj radionice iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Polaznici informatičke radionice na kraju četvrtog sata dobit će diplome kao znak da su uspješno prošli informatičku radionicu koja je za sve polaznike bila besplatna, a okupila je kroz dvije održane radionice više od 30 djece osnovnih škola.

Kako su nam djeca rekla, zanimljivo im je na radionicama, mnogo toga nauče, ali su sklopili i nova prijateljstva.M.K.

Možda ste propustili...

PRODAJA NA KUĆNOM PRAGU

Naknada za ulični štand samo 40 kn

NOVA REGISTRACIJA BICIKALA

Registrirano 570 bicikala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U BARANJU DOLAZI SVE VIŠE GOSTIJU

U šest mjeseci 20 posto
više noćenja nego lani

2

KAKO POMOĆI KADA ISPADNU IZ GNIJEZDA

Mladunce ptica ne nosite kući

3

ŠRD LINJAK IZ TOPOLJA ORGANIZIRA 20. SOMIJADU

Topoljski dunavac čeka ribiče