Osijek
JEDINSTVENA POTPORA

Županija s 490.000 kn potpomogla 4 LAG-a
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

S 490.000 kuna Osječko-baranjska županija pomogla je financijski rad četiriju lokalnih akcijskih grupa s ovog područja dok ti LAG-ovi ne dobiju sredstva za tu namjenu. Tako je jučer župan Ivan Anušić potpisao ugovore s čelnicima LAG-a Vuka - Dunav (120.000 kn), LAG-a Strossmayer (100.000 kn), LAG-a Karašica (150.000 kn) i LAG-a Baranja (120.000 kn).

- Na ovaj način pokušavamo ojačati djelovanje LAG-ova s konačnim ciljem, a to je što više projekata i povlačenja sredstava EU u našu županiju radi oporavka gospodarstva i svega onoga što svi u Osječko-baranjskoj županiji očekujemo. Ovo je jedan od kamenčića u mozaiku mjera i akativnosti u nizu s kojima Županija sudjeluje i koje će biti predstavljene u 2018. - kaže Anušić.

U ime čelnika LAG-ova zahvalio je Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a Karašica.

- Ovo je pomoć u predfinanciranju naših aktivnosti, te moram istaknuti da od 54 LAG-a u Hrvatskoj još jedino Splitsko-dalmatinska županija ima sličan aranžman pomoći LAG-ovima za opće troškove LAG-a i animaciju, zapravo onoga što mi radimo prema poljoprivrednicima i našim budućim korisnicima naših sredstava. Početkom godine nadamo se raspisivanju prvih natječaja, naime, više od 30 milijuna kuna od naša četiri LAG-a bit će ponuđeno za mjere iz poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora. Nadam se da ćemo povući sto posto ta sredstava i proslijediti ih dalje na područje Osječko-baranjske županije - kazao je Vrbanić. D. Pejić

Možda ste propustili...

STROJARSKI SMJER TEHNIČKE ŠKOLE 'NIKOLA TESLA'

Proslavili 50 godina od ispita zrelosti

TRI PRIČE OSJEČKIH ULIČNIH SVIRAČA

Vratio sam se glazbi jer mi je to u krvi

KLUBOVI I SPORTSKE UDRUGE KOD ŽUPANA

Odobreno 42 zahtjeva za uređenje igrališta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas