Osijek
JEDINSTVENA POTPORA

Županija s 490.000 kn potpomogla 4 LAG-a
Objavljeno 28. prosinca, 2017.

S 490.000 kuna Osječko-baranjska županija pomogla je financijski rad četiriju lokalnih akcijskih grupa s ovog područja dok ti LAG-ovi ne dobiju sredstva za tu namjenu. Tako je jučer župan Ivan Anušić potpisao ugovore s čelnicima LAG-a Vuka - Dunav (120.000 kn), LAG-a Strossmayer (100.000 kn), LAG-a Karašica (150.000 kn) i LAG-a Baranja (120.000 kn).

- Na ovaj način pokušavamo ojačati djelovanje LAG-ova s konačnim ciljem, a to je što više projekata i povlačenja sredstava EU u našu županiju radi oporavka gospodarstva i svega onoga što svi u Osječko-baranjskoj županiji očekujemo. Ovo je jedan od kamenčića u mozaiku mjera i akativnosti u nizu s kojima Županija sudjeluje i koje će biti predstavljene u 2018. - kaže Anušić.

U ime čelnika LAG-ova zahvalio je Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a Karašica.

- Ovo je pomoć u predfinanciranju naših aktivnosti, te moram istaknuti da od 54 LAG-a u Hrvatskoj još jedino Splitsko-dalmatinska županija ima sličan aranžman pomoći LAG-ovima za opće troškove LAG-a i animaciju, zapravo onoga što mi radimo prema poljoprivrednicima i našim budućim korisnicima naših sredstava. Početkom godine nadamo se raspisivanju prvih natječaja, naime, više od 30 milijuna kuna od naša četiri LAG-a bit će ponuđeno za mjere iz poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora. Nadam se da ćemo povući sto posto ta sredstava i proslijediti ih dalje na područje Osječko-baranjske županije - kazao je Vrbanić. D. Pejić

Možda ste propustili...

VIŠE POSJETA AMBULANTI

Veterinari: I psi su virozni

PANIKA ZBOG LAŽNE VIJESTI NA FB-U

Dr. Perić: Ospica nema. Cijepljenje je jako važno!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA ODLUKA GLASA SLAVONIJE:

Nema više Sajma antikviteta u Tvrđi!

2

POČETAK NOVIH PROJEKATA U ANTUNOVCU

U Poslovnu zonu stiglo 13 novih investitora!

3

DRUGI DANI POSLOVA U TURIZMU

Slavonci tražili svoju priliku za posao kod 70-ak poslodavaca

oglas