Osijek
ERASMUS+ ISKUSTVA I MOGUĆNOSTI

Najveći program EU-a za obrazovanje mladih
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

Program razmjene studenata Erasmus+ ove godine obilježava 30. obljetnicu postojanja, a tim povodom u Osijeku je održano informativno događanje “Erasmus+ iskustva i mogućnosti”. Svoja iskustva sudjelovanja u projektima i aktivnostima u okviru i vezanim uz program Erasmus+ predstavile su organizacije, institucije i pojedinci iz Osječko-baranjske županije. O prednostima i mogućnostima koje program pruža, dakako, najbolje govore primjeri korisnika i sudionika u programu.

- Program je pokrenut 1987., a 2014. svi su dotadašnji programi i inicijative Europske unije u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta postali dio jedinstvenog programa Erasmus+ za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Program pruža niz mogućnosti za pojedince i organizacije, primjerice volontiranje, stručnu praksu, usavršavanje i osposobljavanje te provođenje razdoblja studija u inozemstvu, kao i suradnju na međunarodnim projektima. To je, zapravo, najveći program EU-a za obrazovno osposobljavanje mladih - istaknula je Brigita Ivoševac u ime informacijskog centra Europe Direct Osijek, koji djeluje pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje.

Ovom je prigodom predstavljena i brošura o Erasmus+ iskustvima iz Osječko-baranjske i Dubrovačko-neretvanske županije koju su u suradnji pripremili informacijski centri Europe Direct Osijek i Dubrovnik. Stoga je ovo ujedno bila i izvrsna prilika za upoznavanje s primjerima s juga Hrvatske. A. Andrejek

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike