Regija
OTVOREN 5. BRODSKI SIMPOZIJ

Alkoholizam, kockanje i moderne ovisnosti
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

SLAVONSKI BROD

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu jučer je otvoren 5. brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima. Radi se o tečaju trajne medicinske izobrazbe 1. kategorije, koji organiziraju Katedra za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Osijek, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti ZJZ Brodsko-posavske županije uz potporu Ministarstva zdravstva. Glavna tema tečaja je “Moderne ovisnosti u kontekstu mentalnog zdravlja”.

- I ove su godine redovni predavači na ovom tečaju djelatnici Službe za prevenciju Ravnateljstva policije, koji će govoriti o temi “Zaštitni i rizični čimbenici u kontekstu prevencije kriminaliteta suvremenih tehnologija”. Na otvaranju tečaja, stručnom skupu se, između ostalih, obratio i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, istaknuvši važnost uloge policije koja kroz preventivne edukacije od predškolske dobi do odrastanja djece, zajedno s drugim subjektima društva, aktivno pridonosi u borbi protiv svih vrsta i oblika ovisnosti - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

Stručni skup nastavlja se danas edukacijama s temom “Rizično ponašanje i prevencija”, razmjenama iskustava iz prakse uz multidisciplinarni pristup, čemu će nazočni biti i policajci za prevenciju PU brodsko-posavske.S. Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike