Osijek
ZAVOD ZA STANOVANJE D.O.O. OSIJEK

Bodražić: Najkvalitetniji smo i najpovoljniji upravitelj u Osijeku
Objavljeno 1. prosinca, 2017.

Zavod za stanovanje d.o.o. Osijek i u idućem će razdoblju poseban naglasak staviti na obnovu stambeno-poslovnih zgrada na njegovu upravljanju, i to preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Suvlasnicima će i dalje biti omogućena sanacija krovova i pročelja preko kreditne linije, kao i preko spomeničke rente, čime će postizati znatne financijske uštede.

- Sanacijom i obnovom zgrada pridonijet će se na više načina kako samim izgledom zgrade, tako i znatnim financijskim uštedama za suvlasnike kroz bolju toplinsku izolaciju zgrade, ali i povećanu vrijednosti same nekretnine - podsjeća Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje.

Dodaje kako su naročito zadovoljni projektom obnove zgrada preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s obzirom na to da su kao najveći upravitelj na području grada Osijeka prijavili 20 stambenih zgrada na njihovu upravljanju, a što za suvlasnike konkretno znači oko 25 milijuna kuna nepovratnih sredstava od spomenutog fonda.

- Zavod je kao upravitelj na području grada Osijeka zasigurno najkvalitetniji i financijski najpovoljniji upravitelj, kao i u odnosu prema ostalim vodećim upraviteljima na području cijele Hrvatske. U okviru svoje naknade za upravljanje Zavod, za razliku od većine ostalih upravitelja, bez dodatne naknade sa svojim stručnim kadrom obavlja za suvlasnike besplatno poslove izrade troškovnika i nadzora nad radovima (građevinskim, strojarskim, elektro i dr.), besplatno zastupamo suvlasnike pred sudovima te drugim državnim i ostalim tijelima - naglašava Bodražić.

Također, besplatan je kompletan postupak vezan uz prijave i natječajnu dokumentaciju za Fond i Grad Osijek (obnova preko spomeničke rente), kao i prema poslovnim bankama koje kreditiraju suvlasnike. Zavod, naime, to obavlja besplatno preko svojih referenata za kreditne investicije.

U proteklom je mandatu poseban naglasak Bodražić stavio i na aktivniju ulogu Zavoda u udruzi Upravitelj, kao najvećoj udruzi svih upravitelja na području Hrvatske, koja obuhvaća gotovo 90 posto cijelog stambenog fonda kolektivnog stanovanja.

- Kao stalni član Upravnog odbora udruge Upravitelj, aktivno sudjelujemo u njezinu radu, naročito u izradi prijedloga sve dokumentacije koja se odnosi na poslove upravljanja prema raznim ministarstvima, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, poslovnim bankama, osiguravajućim društvima, sudovima i drugim tijelima javne vlasti.

UDRUŽENJE UPRAVLJANJA ZGRADAMA

Polovinom studenoga u HGK-u održana je osnivačka sjednica Udruženja upravljanja zgradama te je na razini cijele Republike Hrvatske u Vijeće izabrano samo njih 11, na osnovi njihove kvalitete i stručnog kadra kojima upravitelj raspolaže. S područja grada Osijeka kandidirana su tri upravitelja, no odabran je samo Zavod za stanovanje.

Možda ste propustili...

PROJEKT UČILIŠTA “JANUS”

Prilika za posao teže zapošljivima

BESPLATNA RADIONICA VIDEO KLUBA ‘‘MURSA‘‘

Okušajte se u stop-trik tehnici!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas