Osijek
MARIBORSKI PROFESORI GRAĐEVINE U OSIJEKU

Podići suradnju na još višu razinu
Objavljeno 22. studenog, 2017.

U pratnji Voje Lukića, laureata Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i počasnog građanina Orahovice, početkom tjedna su prof. dr. Mirko Premrov, dekan Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Universe v Mariboru, i izv. prof. dr. Vesna Žegarac Leskovar s Katedre za arhitekturo posjetili Osijek gdje im je domaćin bio izv. prof. dr. sc. Damir Varevac, dekan Građevinskog fakulteta u Osijeku, sa suradnicima.

Nakon što su gosti iz Maribora predstavili svoj znanstveni, stručni i pedagoški rad, razgledali su novu zgradu fakulteta u Osijeku i dogovarali se o mogućnostima još bolje suradnje.

- Bit će mi drago ako ovaj posjet pridonese nekim novim oblicima suradnje i istovremeno da novi impuls sadašnjoj suradnji ova dva fakulteta. Zanimljivo je da se dekan Varevac bavi kao znanstvenik drvenim konstrukcijama, a tom problematikom bavi se i dekan iz Maribora Premrov, kao i kolegica Žegarac. Gosti su bili oduševljeni arhitekturom nove zgrade Građevinskog fakulteta u Osijeku. Mislim da suradnja ova dva građevinska fakulteta u području znanosti ima dobru perspektivu - istaknuo je Vojo Lukić. I.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike