Osijek
ŽUPANIJSKA OBRTNIČKA KOMORA

Povezivanje obrtnika iz Hrvatske i Mađarske
Objavljeno 16. studenog, 2017.

Iz Obrtničke komore Osječko-baranjske županije izvijestili su kako su sa svojim udruženjima posjetili Mađarsku, gdje je uz pomoć Veleposlanstva RH u Budimpešti, odnosno opunomoćenog ministra Ivana Bušića, organiziran sastanak s predstavnicima Mađarske nacionalne trgovačke kuće (Hungarian National Trading House). Ona djeluje u okviru mađarskog Ministarstva vanjskih poslova i trgovine, a njezin je cilj jačanje ekonomske suradnje kroz pomaganje mađarskim poduzetnicima u uspostavljanju poslovnih kontakata s poduzetnicima iz drugih zemalja.

- Budući da je cilj Obrtničke komore isto tako unaprjeđenje i promicanje obrtništva, kao i zastupanje interesa obrtnika te uspostavljanje i razvoj svih vrsta poslovnih odnosa, a samim tim i pomoć u uspostavljanju kontakata s poduzetnicima iz drugih zemalja, ovaj je susret bio obostrano koristan - rezimira Darko Knežević, predsjednik županijske Obrtničke komore i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Predstavnici Mađarske nacionalne trgovačke kuće organizirali su vrlo produktivan sastanak na kojemu je prezentiran njihov rad te dogovorena daljnja suradnja na povezivanju poslovnih subjekata iz Mađarske i obrtnika iz Hrvatske.

Knežević je pak predstavio rad Obrtničke komore te istaknuo važnost gospodarske suradnje između poduzetnika Mađarske i Hrvatske s obzirom na zemljopisni položaj i velike mogućnosti koje se tom suradnjom pružaju. Naposljetku, izražena je i želja za organizacijom B2B sastanaka kako bi se s okvirnih i uopćenih susreta prešlo na konkretne sastanke između poduzetnika istih ili sličnih djelatnosti. D. Kuštro

Možda ste propustili...

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

Najčitanije iz rubrike