Regija
PRVI U HRVATSKOJ

Model za prepoznavanje STEM darovite djece
Objavljeno 13. studenog, 2017.

VIROVITICA - Virovitičko-podravska županija prva u Hrvatskoj provodi projekt kojim će se poticati rad s darovitom djecom i učenicima. Riječ je o izradi jedinstvenog modela za prepoznavanje i rad s darovitim učenicima. Rano otkrivanje darovitih učenika omogućit će individualizirano poučavanje koje odgovara njihovim sklonostima i sposobnostima. Ugovorom između Virovitičko-podravske županije i Instituta društvenih znanosti “Ivo Pilar” iz Zagreba, dogovorena je usluga izrade modela identifikacije STEM talentiranih učenika koji će moći koristiti i ostale županije u Hrvatskoj.

– U projektu je 14 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija. Nakon provedenih radionica u osnovnim i srednjim školama, gdje je ciljana skupina ukupno 541 potencijalno darovit učenik, od kojih 302 iz osnovnih i 239 iz srednjih škola, dobit ćemo jedinstven model za prepoznavanje i rad s darovitim učenicima – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Vrijednost ugovora iznosi 505.000 kuna i sastavni je dio projekta “Budi STEMpatičan” VPŽ. Potpisu ugovora, uz župana Igora Androvića, nazočili su i Josip Burušić, znanstveni savjetnik IDP “Ivo Pilar”, Emina Kovač, ravnateljica VIDRA-e, Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ, te Andreja Dobrostal Šegregur iz istog upravnog odjela. Nositelj je projekta “Budi STEMpatičan”, vrijednog 926.091,10 kuna, Virovitičko-podravska županija, a provodit će se u sljedećih 16 mjeseci. V.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike