Regija
TOUR OPERATOR RIVA I SELIMIR OGNJENOVIĆ

Stotinjak brodara u posjetu Požeštini
Objavljeno 13. studenog, 2017.

POŽEGA - Na području Požeštine u trodnevnom posjetu boravi vlasnik renomirane turističke agencija ID RIVA, Selimir Ognjenović, s gotovo stotinu hrvatskih brodara koji su ovaj kraj posjetili kako bi se upoznali s njegovim turističkim potencijalima. Podsjetimo, sve je počelo prije nešto više od godinu dana kada je Selimir Ognjenović dobio nagradu Hrvatske turističke zajednice za životno djelo i posvetio je razvoju turizma u Slavoniji i Baranji.

U Gradskoj vijećnici primio ga je požeški gradonačelnik Darko Puljašić u sklopu konferencije za novinare na kojoj su dane informacije o ovom posjetu. Uz Ognjenovića i Puljašića, konferenciji su nazočili i direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak te Thomas i Leo Pandžić u ime Zlatnog luga, u kojemu su jedan dan boravili i hrvatski brodari.

- Uložit ćemo napore da Požega ne bude samo slučajno prolazište ili postaja na jednu noć i jedan dan, nego destinacija koja je poželjna za razvoj kvalitetne turističke priče – poručio je Puljašić.

ID Riva Torus među tri je najveća turoperatora koji dovode goste s njemačkog govornog područja u Hrvatsku, a izdaju i kataloge specijalizirane za privatni smještaj, u nakladi od 430 tisuća primjeraka koji se šalju na kućne adrese onih koji su već posjetili Hrvatsku i drugih. U novom izdanju prvi se put pojavljuju Slavonija i Baranja.

- Riva je svoje mjesto na velikom turističkom tržištu pronašla kroz brodski program, imamo 28 brodova privatnih vlasnika čiji su predstavnici danas ovdje u Požegi. Turizam je moguć kada mu se jednom sustavno pristupi. Slavonija neće moći poput destinacija u priobalju živjeti samo od turizma, ali turizam može donijeti važno gospodarsko kretanje u ovo područje. Hrvatska ovoga trenutka ima blistav turistički brend i logika je posla da se taj brend širi aktiviranjem i kontinenta. Stavili smo ovo područje u naš katalog, ne očekujem senzaciju, ali smo počeli. Ta brošura je distribuirana turističkim agencijama, 5700 agencija je samo u Njemačkoj. Požegu sam izabrao uz brodare s kojima surađujemo, vjerujem da će postati vrlo jaki vaši ambasadori u sredinama u kojima se kreću, jer našim kretanjem krenut će i kretanje stranih gostiju - naglasio je Ognjenović. AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike