Regija
PREDAVANJE U VINKOVCIMA

Prevencija ovisnosti o drogama
Objavljeno 10. studenog, 2017.
VINKOVCI-U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci policijski službenik Odjela kriminaliteta droga i policijske službenice za prevenciju PU vukovarsko-srijemske, održali su predavanje na temu prevencije ovisnosti o drogama.
Radi se o predavanju koje policijski službenici  provode u sklopu nacionalnog preventivnog projekta ''Zdrav za 5“, a kojeg su nositelji Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, usmjerenog primarno prema djeci osnovnoškolskog  i srednjoškolskog uzrasta, kojemu je cilj prevencija ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, podizanje razine javnozdravstvene svijesti te očuvanje i zaštita okoliša i prirode.
Glavne aktivnosti  projekta, edukativna predavanja s učenicima 8. razreda na temu prevencije ovisnosti o alkoholu i predavanja za učenike I. razreda srednjih škola na temu prevencije ovisnosti o drogama, policijske službenice za prevenciju provodit će u odgojno-obrazovnim ustanovama najintenzivnije tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti ali i kontinuirano do kraja školske godine 2017./2018. diljem Vukovarsko-srijemske županije.
Na kraju recimo cilj predavanja je bio i informirati mlade o kazneno pravnim posljedicama konzumacije sredstava ovisnosti, postizanje više razine znanja i svijesti o štetnosti konzumiranja sredstava ovisnosti, važnost usvajanja zdravih stilova života, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te promicanje usvajanja zdravih životnih navika.
Mario Kokaj
Najčitanije iz rubrike