Regija
PREDAVANJE U VINKOVCIMA

Prevencija ovisnosti o drogama
Objavljeno 10. studenog, 2017.
VINKOVCI-U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci policijski službenik Odjela kriminaliteta droga i policijske službenice za prevenciju PU vukovarsko-srijemske, održali su predavanje na temu prevencije ovisnosti o drogama.
Radi se o predavanju koje policijski službenici  provode u sklopu nacionalnog preventivnog projekta ''Zdrav za 5“, a kojeg su nositelji Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, usmjerenog primarno prema djeci osnovnoškolskog  i srednjoškolskog uzrasta, kojemu je cilj prevencija ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, podizanje razine javnozdravstvene svijesti te očuvanje i zaštita okoliša i prirode.
Glavne aktivnosti  projekta, edukativna predavanja s učenicima 8. razreda na temu prevencije ovisnosti o alkoholu i predavanja za učenike I. razreda srednjih škola na temu prevencije ovisnosti o drogama, policijske službenice za prevenciju provodit će u odgojno-obrazovnim ustanovama najintenzivnije tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti ali i kontinuirano do kraja školske godine 2017./2018. diljem Vukovarsko-srijemske županije.
Na kraju recimo cilj predavanja je bio i informirati mlade o kazneno pravnim posljedicama konzumacije sredstava ovisnosti, postizanje više razine znanja i svijesti o štetnosti konzumiranja sredstava ovisnosti, važnost usvajanja zdravih stilova života, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te promicanje usvajanja zdravih životnih navika.
Mario Kokaj
Možda ste propustili...

SREDNJA ŠKOLA "STJEPAN IVŠIĆ" PRIPREMA UČENIKE

Nude tražena zanimanja

RADOVI ĆE TRAJATI OSAM MJESECI

Obnova kuće P. Preradovića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

S OBITELJI I DALJE PROSVJEDUJE

Ante Bliznac: Još nemam dokaz o uplati i da mi ovrha ne prijeti

2

KUPCI PLAĆAJU CEH TOPLOJ ZIMI I PREURANJENOM LJETU

Kilogram kajsija 20 kuna skuplje od ananasa i mesa

3

IZBJEGLI TRAGEDIJU

Dio krovišta srušio se na ulaz u dm