Regija
26. OBLJETNICA

Sjećanje na pogibiju
varaždinskih policajaca
Objavljeno 9. studenog, 2017.

JARMINA

Kod spomen-obilježja u Jarmini, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 26. obljetnica pokušaja proboja oko Vukovara i pogibije policijskih službenika specijalne policije PU varaždinske “Roda”.

- Najteža bitka bila je upravo na ovome mjestu kada su željeli pomoći suborcima koji su se našli u okruženju neprijatelja. PU varaždinska u dogovoru s Ministarstvom odlučila je pokušati probiti se do Vukovara i omogućiti njihov izlazak, ali nažalost kod sela Karadžićeva osujećeni su u toj namjeri. Tom su prilikom smrtno stradala četvorica, tridesetak je bilo ranjenih, dok se još uvijek jedan vodi kao nestala osoba rekao je Goran Mihalić, predsjednik Udruge specijalne policije i ratni zapovjednik.

U ime MUP-a zamjenik glavnog ravnatelja policije, Dražen Vitez, ovom prigodom je rekao:

- Došli smo se pokloniti našim kolegama koji su začetak naše policije. Stoga uz obitelj petorice heroja, pripadnika “Roda”, njihove suborce, hrvatske branitelje, mi hrvatski policajci smo najpozvaniji da obilazimo Hrvatsku kako bismo veličali njihova djela, hrabrost, požrtvovnost za obitelj, svoj kraj, sugrađane i imovinu. Od početka Domovinskog rata policija je bila prva oružana sila koja je stala na branik domovine i pružila otpor.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je kako je na ovom području zaustavljen najveći agresor.

- Danas je borba drukčija, posebno s ostankom ljudi u Hrvatskoj, i uvijek ponavljam bez jake Slavonije i Baranje, nema jake Hrvatske. Nije ni danas lagana borba, ali ako bude zajedništvo kao u vrijeme Domovinskog rata, uspjet ćemo u tome - rekao je Galić. Andrija Draganić, načelnik Općine Jarmina, zahvalio je za sve što su učinili za obranu od agresora. Spomen-obilježje je sjećanje na Mladena Kasuna, Zvonka Kardoša, Branka Kosa, Željka Pongraca te nestalog Vlade Štampara.M.Kokaj

Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike