Regija
26. OBLJETNICA

Sjećanje na pogibiju
varaždinskih policajaca
Objavljeno 9. studenog, 2017.

JARMINA

Kod spomen-obilježja u Jarmini, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 26. obljetnica pokušaja proboja oko Vukovara i pogibije policijskih službenika specijalne policije PU varaždinske “Roda”.

- Najteža bitka bila je upravo na ovome mjestu kada su željeli pomoći suborcima koji su se našli u okruženju neprijatelja. PU varaždinska u dogovoru s Ministarstvom odlučila je pokušati probiti se do Vukovara i omogućiti njihov izlazak, ali nažalost kod sela Karadžićeva osujećeni su u toj namjeri. Tom su prilikom smrtno stradala četvorica, tridesetak je bilo ranjenih, dok se još uvijek jedan vodi kao nestala osoba rekao je Goran Mihalić, predsjednik Udruge specijalne policije i ratni zapovjednik.

U ime MUP-a zamjenik glavnog ravnatelja policije, Dražen Vitez, ovom prigodom je rekao:

- Došli smo se pokloniti našim kolegama koji su začetak naše policije. Stoga uz obitelj petorice heroja, pripadnika “Roda”, njihove suborce, hrvatske branitelje, mi hrvatski policajci smo najpozvaniji da obilazimo Hrvatsku kako bismo veličali njihova djela, hrabrost, požrtvovnost za obitelj, svoj kraj, sugrađane i imovinu. Od početka Domovinskog rata policija je bila prva oružana sila koja je stala na branik domovine i pružila otpor.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić istaknuo je kako je na ovom području zaustavljen najveći agresor.

- Danas je borba drukčija, posebno s ostankom ljudi u Hrvatskoj, i uvijek ponavljam bez jake Slavonije i Baranje, nema jake Hrvatske. Nije ni danas lagana borba, ali ako bude zajedništvo kao u vrijeme Domovinskog rata, uspjet ćemo u tome - rekao je Galić. Andrija Draganić, načelnik Općine Jarmina, zahvalio je za sve što su učinili za obranu od agresora. Spomen-obilježje je sjećanje na Mladena Kasuna, Zvonka Kardoša, Branka Kosa, Željka Pongraca te nestalog Vlade Štampara.M.Kokaj

Možda ste propustili...

NA SREDIŠNJEM TRGU U VUKOVARU

Obilježen Dan joge

KUPCI PLAĆAJU CEH TOPLOJ ZIMI I PREURANJENOM LJETU

Kilogram kajsija 20 kuna skuplje od ananasa i mesa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ORAHOVICA POTVRDILA STATUS GRADA DVOJKI

Obitelj Filipović nakon trojki dobila blizance

2

CESTOVNE INVESTICIJE U BARANJI

Gradi se i rekonstruira niz važnih prometnica

3

DEFINIRANJE POSEBNOSTI GRADA HEROJA

Hoće li zakon ispuniti očekivanja Vukovaraca?