Regija
MJESEC KNJIGE

Književna večer u Orahovici
Objavljeno 9. studenog, 2017.

ORAHOVICA

Gradska knjižnica Orahovica je u suradnji s udrugom Aldo - književnost i nakladništvo Slavonski Brod, a u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, organizirala književnu večer na kojoj su gostovale Merima Gotlic Delić iz Srebrenika (BiH), koja je govorila o svom romanu “Muk i zov”, te 18-godišnja Sanja Pažin iz Đakova, predstavljajući svoju knjigu “Bože, hvala Ti”. Nazočne je pozdravila nova ravnateljica Gradske knjižnice Jelena Mihelčić, a potom je autorice predstavio glavni urednik udruge Aldo Ilija Matić iz Županje.

- Ovom knjigom htjela sam potaknuti sve svoje vršnjake i sve mlade ljude na razmišljanje o životu i svim lijepim stvarima koje on donosi te da odluke koje donose ne budu brzoplete. Moja glavna junakinja nema ime, jer je bio cilj da svaki čitatelj u njoj pronađe sebe – rekla je, između ostalog, Sanja Pažin.

- Svaka stranica je nastajala kroz moje životne faze tako da sam se identificirala s glavnim likom. Kroz teme romana naglašeni su etika, kultura, domoljublje, religija, kao i druge karakteristike psihološko-kriminalističkog žanra – kazala je o svojoj knjizi, pisanoj bosanskim rječnikom, Merima Gotlic-Delić.

Na kraju književne večeri orahovačka književnica Gordana Radaković, također članica Alda, pročitala je jednu od svojih karakterističnih duhovitih kratkih priča iz posljednje knjige “Smijeh je život”. V.G.

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike