Regija
“KORAK U SAMOSTALNOST”

Mali Golubovi i Pero
snimili spot za himnu
Objavljeno 5. studenog, 2017.

ŽUPANJA

U središnjem gradskom parku snimljen je spot za pjesmu “Hajde, zakorači i ti!” - himnu programa “Korak u samostalnost” koje provodi Društvo za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi Županja. Riječ je o trogodišnjem programu koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ciljana skupina programa su djeca s poteškoćama u razvoju s područja Županje i Babine Grede te mladi s invaliditetom s područja Županje i okolnih sela. Opći cilj koji se želi postići je podizanje kvalitete njihovih života i socijalna integracija, što će izravno pridonijeti podizanju njihova samopouzdanja i mentalnog zdravlja. Gradski park vrvio je djecom, njih više od 50 uživalo je u druženju i jesenskom ugođaju. Uz članove Golubova, sudionika programa, tu su bili i njihovi vršnjaci iz OŠ Ivana Kozarca. Svi se slažu u jednom – “Hajde, zakorači i ti!” najdraža im je pjesma koju su uglas pjevali. Stihove i glazbu napisao je Hrvoje Bogutovac, poznati autor brojnih tamburaških pjesama. Pjesmu su zajedno s djecom izveli Pero Galić, frontmen Opće opasnosti te poznati županjski glazbenici Danijel Peršić, Nenad Dujmić i Nikola Berač. Spot je snimio Matej Čehovski, produkciju je radio Danijel Matanović, a sve je fotografirao Branimir Kuzman. Okružen razigranom djecom, Pero Galić nije krio zadovoljstvo priznavši da uživa sudjelovati u svemu što će na bilo koji način pridonijeti promociji i prezentaciji Županje, a posebice u takvom obliku. Poručio da se on osobno, ali i cijela ekipa uvijek rado odazivaju takvim pozivima.

- Ova pjesma i spot znače nam svjetlost na našemu putu, nešto vedro i pozitivno. A služit će nam i kao promocija svih naših aktivnosti koje provodi Društvo za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi, ali i našega grada, ove divne djece i divnih ljudi - kazala je voditeljica programa “Korak u samostalnost” Jelena Bijelić-Raonić.

Voditeljica programskih aktivnosti u projektu Korak u samostalnost Tena Bogutovac zahvalila je svim izvođačima, volonterima koji su sudjelovali u spotu i ostalim sudionicima na pomoći u realizaciji.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

ZASJEDALO GRADSKO VIJEĆE ŽUPANJE

Vinkovačka ulica će u rekonstrukciju u 2026. godini

U GRADSKOJ ČETVRTI OLAJNICA

Vukovar dobio BMX park

Najčitanije iz rubrike