Osijek
FB GRUPA OSIJEK OSAMDESETIH POZIVA:

U petak u pola osam
ispred Rome!
Objavljeno 2. studenog, 2017.

Osnutak facebook-grupe Osijek osamdesetih nije stao samo na nostalgičnim objavama nekadašnjih vremena i postavljanjem izblijedjelih fotografija na društvenu mrežu. U petak je, naime, organizirana prva u nizu šetnji, s polaskom ispred - Rome! Zahvaljujući Osječanki Đenani Omeragić, nastavnici u OŠ Grigora Viteza, svi koji se sa sjetom prisjećaju 80-ih u petak će ih imati priliku oživjeti.

- Javilo mi se više od 200 osoba i sve su za, pa vjerujem da će se u 19.30 sati ispred nekadašnje Rome, odnosno sadašnjeg PBZ-a, okupiti brojni zaljubljenici u šetnje korzom koje su nekada bile neizostavni dio svakog vikenda. Grad je “mrtav”, ljudi su se zatvorili i nema onog veselja i druženja kao prije. To mi je i bio motiv da pozovem građane na šetnju i nije slučajno polazak ispred nekadašnje Rome. Pa tako je to nekada i bilo - poručila je Omeragić, dodajući da se nada kako će ova šetnja postati tradicionalna i donijeti toliko željenu pozitivu i osmijehe građana koji su nekada bili “inventar” na osječkom korzu i činili ga živim.

Iako nekadašnje Rome nema više od 20 godina, Omeragić poziva sve zainteresirane da se okupe kao nekada, “u pola osam”. Potom će se krenuti preko korza do Trga, a ponovi li se povijest, šetnja će krenuti natrag s druge strane korza. Dakako, do Rome! M. Mihelić

Možda ste propustili...

U DOMU TEHNIKE ZAPOČELE DVIJE NOVE RADIONICE

Zabava za učenike osnovnih škola uz "legiće" i modelarstvo

UGOVORI S JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE

Županija za vatrogasna društva izdvojila još 450.000 kuna

OD JESENI OGLEDNI PROJEKT GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Sudjeluju četiri nevladine udruge

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRAJEM SRPNJA

Zatvara se slastičarnica "Sunčana"

2

OSIJEK: DONJI GRAD ZAPUŠTEN

Ulice bez pločnika dijele kamioni i djeca!

3

ZANEMARIVALI UVID U STANJE PRIČUVE

Ostali šokirani polupraznom blagajnom

oglas