Regija
POVEZANE TORDINČEVA I MANDIĆEVA ULICA

Više se ne mora na
đakovačku obilaznicu
Objavljeno 2. studenog, 2017.

ĐAKOVO - Đakovačka Ulica N. J. Tordinca uspješno je povezana s Ulicom biskupa Antuna Mandića. Dovršetkom završnog sloja asfalta riješen je višemjesečni problem alternativnog pravca nastao rekonstrukcijom Preradovićeve ulice, zbog čega se do sada moralo izlaziti na đakovačku obilaznicu. Hrvatske ceste, kako doznajemo u Gradu Đakovu, pristale su sudjelovati u gradnji i obnovi cesta obilaznih pravaca nakon što je gradonačelnik Marin Mandarić upozorio na manjkavost i površnost pripreme projekta rekonstrukcije Preradovićeve. Izgradnja prometnice u Ulici N. J. Tordinca u cijelosti je financirana sredstvima Hrvatskih cesta, a iznos investicije je oko 1,5 milijuna kuna.

- Cesta je građena u postojećim gabaritima i Grad je koštala nula kuna. Ovom cestom građanima se, dok traje obnova Preradovićeve ulice, skraćuje obilazak, više ne moraju izlaziti na obilaznicu pa preko industrijske zone ulaziti u grad. Svakako će nam biti potrebna i kada krenu radovi na odvodnji i kanalizaciji. Moram reći da mi je žao što se to nije osmislilo unaprijed, na način da je investitor bio uvjetovan da, kako bi uopće ušao u radove, mora osigurati i urediti alternativne pravce - kaže gradonačelnik Marin Mandarić.

Radovi su u Preradovićevoj, dodaje, u tijeku, a kako se približavaju centru grada, uži je koridor ceste, sve je više instalacija, cijevi, kabela, od čega je dio krivo ucrtan ili uopće nije.

- Na samom terenu dolazi do tehničkih komplikacija. Na posljednjem sastanku s Hrvatskim cestama i Vodovodom, predstavnici Cesta shvatili su ozbiljnost situacije i ozbiljno su uzeli u razmatranje da zaustave radove i pričekaju projekt aglomeracije. On je još uvijek u postupku javne nabave - ističe gradonačelnik Mandarić.M. Muškić

Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike