Osijek
ZBOG RADOVA HŽ-A U SVAČIĆEVOJ

Do grada Frankopanskom
preko Huttlerove ulice
brzinom od oko 15 km/h!
Objavljeno 21. listopada, 2017.

Upravo kad su vozači koji prolaze Svačićevom odahnuli kad je u pitanju neispravnost rampe na pružnom prijelazu, ali i napokon ugledali policajca umjesto semafora na zagušenom raskrižju te i Vukovarske ulice, jučer su opet ondje naišli na prepreku.

Naime, kako je ranije najavljeno, zbog radova na pružnom prijelazu od 7 pa sve do 12.10 sati ta ulica bila je zatvorena za promet. Točnije, vozači su iz Divaltove i sa Sjenjaka ulazili na Svačićevu, no preusmjeravani su na Frankopansku pa potom na Huttlerovu ulicu, odakle bi došli do Vukovarske. Ovaj je poseban režim iznenadio i vozače, unatoč ranijim najavama na pružnom prijelazu.

- Vozio sam Divaltovom i skrenuo kao i svaki dan u Svačićevu, a na uglu sam vidio policijski kombi i nisam znao što se događa. Ušavši na Svačićevu, iznenadio sam se jer nikada nisam vidio tu ulicu toliko 'očišćenu' od automobila. Preusmjeren sam potom na Frankopansku, a tamo uz parkirane automobile i dvosmjerni promet nije bilo moguće voziti brže od 15 na sat - ispričao je vozač kojeg smo zatekli oko 7.30 na spomenutoj lokaciji. Tom je trasom vozio i GPP, a prava je umjetnost bila proći uskom Frankopanskom pri nailasku dvaju autobusa.

- Gužve su bile strašne i veliki su zastoji, najprije zbog prolaza Frankopanskom ulicom, gdje su vozili autobusi u oba smjera. Naša linija 1 vozila je sa zastojem, i to po 20 minuta, što je dovelo i do kašnjenja na voznom redu, no osim toga, sve je prošlo bez većih problema - prokomentirao je Anto Mijić, rukovoditelj Sektora prometa u GPP-u, pohvalivši rad prometnih policajaca koji su na Divaltovoj preusmjeravali promet, ali i regulirali raskrižje Vukovarske i Huttlerove ulice.

Iako je spomenuti režim najavljen do 15 sati, u 12.10 semafori su ponovo stavljeni u funkciju. Do tada, promet je nadgledala policija, a od glasnogovornika PU osječko-baranjske Darija Premeca doznajemo da je promet tekao bez većih poteškoća te izrazio nadu da, nakon završenih radova na pružnom prijelazu gužvi, kakvih je bilo početkom listopada, neće više biti.

Marija MIHELIĆ
Moguća izmjena režima rada semafora U SVAČIĆEVOJ ULICI

Gužvi kakve su se stvarale na Svačićevoj ulici i nakon popravka pružnog prijelaza ne bi trebalo biti. Tomu će pridonijeti i prometna policija koja će ondje, kaže Premec, i nadalje regulirati promet u vrijeme najgušćeg prometa. Nije isključeno i da će se promijeniti režim rada semafora.

- Radi se čak na tome da se s tvrtkama dogovori i uspostavi drugi režim rada, primjerice, u špici prometa. Svakako ćemo dati takvu sugestiju kako bi protočnost prometa bila još bolja - poručio je Premec.

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike