Osijek
PROGRAM “NAJBOLJI JA”

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu traži volontere
Objavljeno 18. listopada, 2017.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) u potrazi je za volonterima u sklopu mentorskog programa sa svrhom prevencije ovisnosti pod nazivom “Najbolji ja”.

Riječ je o nastavku mentorskih programa koji su do sada provođeni u okviru projekata “Postani mi legos” i “Postali smo legosi, postani i ti”. Svrha je projekta poboljšati položaj i uključenost mladih osoba u zajednicu promocijom i aktivnim uključivanjem u volonterski rad, a ujedno omogućiti djeci potrebnu pomoć u svladavanju različitih prepreka tijekom odrastanja. Mentorski program ima za cilj selektivnu prevenciju svih oblika ovisnosti u djece i mladih s problemima u ponašanju ili u rizičnom socijalnom okruženju. Aktivnosti programa obuhvaćaju unaprjeđivanje socijalnih vještina djece i mladih te edukaciju o štetnosti ovisnosti paralelno s usađivanjem zdravih životnih navika.

Volonteri u sklopu ovoga programa mogu biti osobe od 15 do 35 godina, bez obzira na spol. Njihov će zadatak biti da djeluju kao mentori djeci - korisnicima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i korisnicima Doma za odgoj djece i mladeži Osijek koji pokazuju rizične oblike ponašanja ili imaju probleme u ponašanju. Prijaviti se mogu ispunjavanjem obrasca na internetskoj stranici CNZD-a www.cnzd.org, u kojemu će, između ostaloga, sami navesti koliko vremena mjesečno mogu izdvojiti za volontiranje. I.Sl.

Najčitanije iz rubrike