Regija
HUMANITARCI

Vinkovčani ugostili talijanske prijatelje
Objavljeno 17. listopada, 2017.

VINKOVCI - Prijatelji Hrvatske i Vinkovaca, humanitarci iz talijanskih gradova Cesene i Cesenatica, pod vodstvom dugogodišnjeg predsjednika Talijanskog Crvenog križa Cesena Vladimira Giovanninija i predstavnika Zaklade Marco Pantani, boravili su od 12. do 16. listopada 2017. u Vinkovcima. Domaćini su im bili Grad Vinkovci i vinkovački Crveni križ. Gostima su na svemu učinjenom za Vinkovce zahvalili gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, dogradonačelnik Gabrijel Šokičić i predsjednik Gradskog vijeća dr. Mladen Karlić. Vrlo sadržajan program posjeta Vinkovcima i Vukovarskoj-županiji gostima su pripremili predsjednik GD CK Vinkovci Dražen Švagelj i ravnatelj Branko Tomić, a zahvaljujući neumornoj prevoditeljici Žani Skejo-Škorić jezična barijera nije se nimalo osjetila.

Gostima je prikazan film “Vinkovački ratni dnevnik”, predstavljena su postignuća u obnovi i povratku prognanika, prezentirane zdravstvene i socijalne djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa. Talijani su se svojim prilozima uključili i u akciju “Solidarnost na djelu”. Predsjednik Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći Danijel Šota uručio je dr. Vladimiru Giovanniniju za dugogodišnje sudjelovanje na kongresima HUDHMP posebno priznanje u povodu 20. obljetnice djelovanja ove udruge.

Predstavnici Zaklade Marco Pantani posjetili su Biciklistički klub Vinkovci. Gosti su također obišli Memorijalno područje Ovčara, Muzej Vučedol te Gradski muzej Vukovar. M. Kokaj

Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike