Osijek
ŽUPAN ANUŠIĆ U ERNESTINOVU

Dogovoreni zajednički projekti, a Županija nudi i stručnu pomoć
Objavljeno 12. listopada, 2017.

- Pohvalno je što je Općina Ernestinovo velik broj projekata ili prijavila ili ih priprema za financiranje i sufinanciranje europskim novcem, čime se razvija uz rasterećenje svojeg i županijskog proračuna iz kojih onda ostaju sredstava za neke druge projekte - kazao je župan osječko-baranjski Ivan Anušić, zadovoljan nakon jučerašnjeg radnog sastanka s ernestinovačkom načelnicom Marijanom Junušić i tamošnjim općinskim vijećnicima.

Ernestinovački su čelnici pozvali, naime, župana Anušića da ga izvijeste o, kako je kazala načelnica Junušić, koracima i projektima koje kane provesti, a neki će od njih biti uz financijsku potporu Županije.

- Dogovorili smo da će Županija financirati uređenje sanitarnih čvorova i podova u OŠ Ernestinovo, a govorili smo i o cestama, nogostupima, komunalnoj infrastrukturi, konkretno o jednoj cesti u Laslovu koja može ići na natječaj koji će Županija raspisati, kao i nogostupi. Drago mi je što se idejom i vizijom u Ernestinovu počinju ostvarivati projekti kao što je širenje Kiparske kolonije dodatnim sadržajima kao što su radionice i Dječji muzej, te projekti vezani uz geotermalni izvor u Ernestinovu i slično. U vrlo kratkom roku i Općina i načelnica postigli su velik pomak kada govorimo o fondovima EU-a i projektima koji nisu standardizirani, a do sada nisu razvijani na pravi način. Dogovorili smo i druge načine potpore Županije bilo administrativno, bilo informativno, ili lobiranjem - izjavo je Anušić.

Marijana Junušić kaže kako im je odobren projekt do 500.000 kuna za novu LED rasvjetu, a pripremaju se za projekt navodnjavanja u Laslovu, popravke nogostupa i nerazvrstanih cesta, organiziranje produženog boravka u školi, biciklističke staze, priključke na kanalizaciju, rješavanje divljih deponija, a kreće se i u sanaciju Galerije Petra Smajića. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike