Regija
ŠKOLA U PROJEKTU ERASMUS

Baranjci će na put u više europskih država
Objavljeno 12. listopada, 2017.

BELI MANASTIR - Na EU projekt Eurosymbolstowards 2020, u sklopu programa Erasmus +, prijavila se i OŠ Dr. Franje Tuđmana Beli Manastir. U srpnju ove godine od rumunjske Nacionalne agencije dobili su odobrenje za njegovu provedbu. Nositelj i glavni koordinator projekta je rumunjska škola Gimnaziala Nr.3, Doicesti.

- Osim naše škole u ovom hvalevrijednom projektu sudjeluju i škole iz Španjolske, Turske, Poljske, Italije, Mađarske te koordinator škola iz Rumunjske - kaže Božana Mijatov, zamjenica koordinatorice projekta, ističući kako je glavni zadatak projekta upoznati se sa simbolima drugih država. Pod simbolima, dodaje, podrazumijevaju se običaji, tradicija, povijesne ličnosti, kultura, umjetnost, hrana, pića te geografska obilježja svake države.

- Posebno nas raduje to što u projektu sudjeluje velik broj učenika i njihovih nastavnika. Zajedno će odlaziti na putovanja predviđena u sklopu projekta, na kojima će steći puno novih životnih iskustava, ojačati međusobne odnose, ali i puno toga naučiti o drugim državama - dodaje. Cilj projekta je osnažiti učenike u njihovom cjeloživotnom učenju, potaknuti ih na učenje i razumijevanje drugih kultura, tradicija i običaja. Poseban naglasak stavljen je i na razvijanje tolerancije i asertivnosti u učenika.

Svaka od škola sudionika programa jednom mora biti i domaćin ostalim sudionicima. OŠ Dr. Franje Tuđmana domaćinstvo će odraditi u travnju 2019. Projekt traje dvije godine i u cijelosti je financiran iz fondova Europske unije.I.Getto

Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike