Osijek
ZBOG RADOVA HŽ INFRASTRUKTURE

Zatvaraju se pružni prijelazi i u Osijeku
Objavljeno 10. listopada, 2017.

Glas Slavonije i čitatelji proteklih su dana alarmirali javnost upozorivši na pružne prijelaze na kojima se rampa ne spušta u vrijeme prolaska vlaka, zbog čega je ugrožena sigurnost prometa. Dobra je vijest u takvoj situaciji zasigurno to što će se na željezničko-cestovnim prijelazima (ŽCP) sljedećih dana obavljati radovi, kako na području Osijeka tako i u prigradskim naseljima.

U vrijeme radova, koje investira HŽ Infrastruktura, pojedine dionice bit će zatvorene za promet, a prvi je na redu antunovački ŽCP. Kako se navodi na antunovačkoj općinskoj stranici, zabrana prometa za sva vozila vrijedit će 11. listopada od 7 do predvidljivo 15 sati, kada se državna cesta D518 na željezničko-cestovnom prijelazu Antunovac 1 u Antunovcu zatvara za sav promet. Obilazni pravac od Vinkovaca preko Ernestinova do Brijesta i Osijeka i Osijeka do Vinkovaca državna je cesta DC518 Antunovac - lvanovac, županijska cesta ŽC4089 lvanovac - Čepin, lokalna cesta Čepin - Livana, državne ceste DC2, osječka južna obilaznica, i DC518, od osječke južne obilaznice do Antunovca.

Dan poslije, 12. listopada, od 7 do predvidljivo 15 sati za sav promet zatvara se lokalna cesta na ŽCP Ankin Dvor u Osijeku. Obilazni pravac od Ankina Dvora do Ulice jablanova i od Ulice jablanova do Vinkovačke ulice Ulica je L. B. Mandića, državna cesta DC2, osječka južna obilaznica, i Vinkovačka ulica.

Zbog radova na ŽCP Global u Osijeku 13. listopada se od 7 do predvidljivo 15 sati također zatvara lokalna cesta za sav promet. Obilazni pravac od Ulice jablanova do Ankina Dvora i od Vinkovačke ulice do Ulice jablanova Ulica je L. B. Mandića, državna cesta DC2, osječka južna obilaznica, i Vinkovačka ulica.

Na ŽCP Briješće u Briješću radovi će se izvoditi 16. listopada od 7 do predvidljivo 15 sati, a promet će se odvijati izmjeničnim propuštanjem svjetlosnom prometnom signalizacijom. Na ŽCP Petra Svačića u Ulici Petra Svačića u Osijeku 20. listopada od 7 do predvidljivo 15 sati za sav promet zatvara se lokalna cesta na ŽCP Petra Svačića u Ulici Petra Svačića u Osijeku. Obilazni pravac gradske su ulice: Vukovarska, Trpimirova, Divaltova i Josipa Huttlera.

ŽCP Bi|jska cesta u Osijeku zatvara se za sav promet 26. listopada od 7 do predvidljivo 15 sati. Obilazni je pravac od Osijeka preko Bilja do Darde i Belog Manastira: Trpimirova do DC2, osječka južna obilaznica, državna cesta DC2, osječka južna obilaznica, do DC7, DC7 do Ulice Ljudevita Gaja u Dardi, županijske ceste ŽC4257 Darda - Mece - Bilje do ŽC4083, ulice Nova u Podravlju. D. Pejić

PRIVREMENA prometna SIGNALIZACIJA

Radit će se i na drugim prijelazima u slavonskim mjestima, a radovi, kao i obilazni pravci, bit će označeni privremenom prometnom signalizacijom, dok će postojeća signalizacija koja nije u skladu s privremenom signalizacijom biti prekrivena. Investitori navode kako je potrebno pridržavati se uputa kako bi se radovi izvodili bez nepotrebnih gužvi i zastoja u prometu.

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike