Osijek
ODVOZ STAKLA I METALA S KUĆNOG PRAGA

Stakleni otpad odnosi se na boce, a ne na prozore
Objavljeno 9. listopada, 2017.

Od 1. listopada Unikom je krenuo s novom uslugom odvoza staklene i metalne ambalaže “od vrata do vrata”, koja je za građane u potpunosti besplatna.

No, pomoćnik direktora Unikoma Stevo Anetić kaže kako su građani još u nedoumici, te imaju brojna pitanja oko ovoga odvoza, pa za naš list još jednom detaljno pojašnjava na koji način usluga funkcionira.

- Mi smo za početak odlučili ponuditi odvoz staklene ambalaže i metala šest puta godišnje, odnosno jednom u dva mjeseca iz svakog doma. Za to je dovoljno samo naručiti odvoz pozivom na broj 031/374-219. Pokaže li se da je interes veći od ovoga, uvest ćemo češći odvoz ove vrste ambalaže. Kada govorimo o odvozu staklene ambalaže, onda tu mislimo na staklne boce od, primjerice, piva, vina i slično. To nikako ne uključuje ravno staklo od prozora, “šoferšajbe” i slično. Prozorska stakla i takvu vrstu ravnog stakla moguće je odvesti na naše reciklažno dvorište. Što se tiče metala, tu prije svega očekujemo metalne limnke od hrane za kućne ljubimce, jer su limenke od pića većinom povratna ambalaža. No, u vrlo bliskoj budućnosti plan nam je u zgrade kolektivnog stanovanja staviti kante za metalni otpad koje bi se odvozile jednom mjesečno - najavio je Anetić.

U Unikomu kažu kako je ovo tek početak i kako namjerno nisu stavili nikakva količinska ograničenja za odvoz.

- Pretpostavljamo da nas nitko neće zvati zbog odvoza jedne boce, a s druge strane procjenjujemo da tog otpada nitko nema toliko da bismo morali staviti ograničenje na količinu - komentirao je Anetić, te dodao kako prvi veći val poziva za odvoz stakla i metala očekuje oko proljeća, kada će sugrađani krenuti s proljetnim rasčišćavanjem domova, tavana i podruma.

N. Z. Eberhard

374-219

broj je telefona na koji se može naručiti odvoz stakla i metala s kućnog praga

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike