Osijek
JESENSKA ŠKOLA KEMIJE

Stjecanje novih znanja u labosu
Objavljeno 3. listopada, 2017.

Učenici trećih i četvrtih razreda kemijskog smjera pohađaju Jesensku školu kemije, poseban edukativni program koji provodi doc. dr. Tomislav Portada s Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba i dva asistenta, zajedno s prof. Majom Starčević. Sve navedeno traje tri dana u Tehičkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku.

- Cilj je Jesenske škole kemije taj da se učenicima pruži prilika da nauče nešto više i vide nešto novo, sve ono što ne uče tijekom redovitog školovanja. Uglavnom ćemo imati rad u laboratoriju, radit će laboratorijske vježbe kakve se većinom rade s učenicima koji se pripremaju za Međunarodnu kemijsku olimpijadu - rekao nam je Portada.

Jesensku školu kemije organizirala je udruga Biti bolji u suradnji s časopisom Poduzetnik i Institutom Ruđer Bošković, a ona je nastavak dviju ljetnih škola, u Rijeci i Varaždinu, te Zimske škole u Rijeci. Cilj je povezati rad znanstvenih institucija s obrazovnim te motivirati učenike koji će se uključiti u ovu školu da se opredijele za STEM područja. A. Andrejek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAMPA PODIGNUTA - VLAK PROLAZI

HŽ: Vlak je jako sporo vozio?!

2

SUH TRAŽI POVRAT ISPLATE MIROVINA POŠTOM

Branka: Sada idem u banku, a što kad ne budem mogla?

3

SVEČANO OTVOREN SOKOL CENTAR

Termine već rezervirala
reprezentacija Izraela

oglas