Crna kronika
DAN NAKON UŽASA U ŠEĆERANI

Radnik (35) kojem je pokretna traka amputirala ruku izvan životne opasnosti
Objavljeno 24. rujna, 2017.

Vezani članci

UŽAS U OSJEČKOJ “ŠEĆERANI”

Radniku traka za šećernu repu otkinula ruku

OSIJEK - Radnik koji je u osječkoj “Šećerani” u subotu u nesreći na radu ostao bez ruke, u nedjelju ujutro bio je svjestan i njegovo zdravstveno stanje liječnici su opisali kao stabilno. Tridesetpetogodišnjaku je prilikom čišćenja traka koja prevozi šećernu repu u jednom trenutku zahvatila i doslovce amputirala desnu ruku iz ramena. Odmah je kolima Hitne pomoći prevezen u KBC Osijek, a zbog brze reakcije svih, srećom, nije iskrvario. Operacija je trajala nekoliko sati.

- Čim nam je javljeno što se dogodilo, tri kirurga, plastični, vaskularni i traumatolog, te cijela anesteziološka ekipa su se pripremili i spremno čekali dovoz unesrećenog. S njim je dovezena i ruka, no bila je u tako lošem stanju da nije bilo moguće vratiti je tako da u budućnosti bude funkcionalna. Liječnički tim napravio je sve da mu se rana sanira jer je riječ o dijelu ramena gdje se nalaze velike krvne žile. Srećom nije iskrvario, no nadoknađene su mu krv i tekućine iz tijela. Njegovom preživljavanju pomoglo je to što se radi o pacijentu koji je u punoj snazi. Trenutno se nalazi na Jedinici intenzivne njege i izvan je životne opasnosti – doznajemo od Vlatka Kopića, zamjenika ravnatelja KBC-a Osijek.

Samo težina tijela unesrećenog spriječila je da ga dijelovi trake koja prevozi šećernu repu ne uvuku i cijelog samelju. Zahvaljujući brzoj reakciji radnih kolega 35-godišnjaka, kao i ekipe Hitne pomoći te tima liječnika i anesteziološke ekipe u KBC-u Osijek, teško stradali radnik ostao je živ, iako je doživio veliku traumu i šok. Ovakva nesreća na radu dugo se ne pamti na osječkom području. S.Lacić

BROJNE OZLJEDE NA RADU

Tijekom prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji dogodilo se 1245 ozljeda na radu. Od ukupnoga broja 1049 dogodilo se na radnom mjestu, a ostale na putu do posla te pri povratku s posla. Osječko-baranjska županija na četvrtom je mjestu po broju ozljeda na radu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike