Crna kronika
UŽAS U OSJEČKOJ “ŠEĆERANI”

Radniku traka za šećernu repu otkinula ruku
Objavljeno 23. rujna, 2017.
Tri kirurga satima su se borili za život 35-godišnjaka, no ruku nisu mogli vratiti

OSIJEK
Radnik osječke “Šećerane” teško je stradao u nesreći koja se dogodila danas u jutarnjim satima. Kako doznajemo iz policije u koju je dojava o ovoj strašnoj nesreći na radu pristigla u 9.50 sati, radniku je, pri čišćenju, traka koja prevozi šećernu repu u jednom trenutku zahvatila i iščupala desnu ruku iz ramena. Radnik je odmah kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su ga spremna dočekala tri kirurga i cijela anesteziološka ekipa. Zbog  brze reakcije svih nije iskrvario, a nakon višesatne operacije 35-godišnjak je sada izvan životne opasnosti.
- Čim nam je javljeno što se dogodilo tri kirurga, plastični, vaskularni i traumatolog, te cijela anesteziološka ekipa su se pripremili i spremno čekali dovoz unesrećenog. S njim je dovezena i ruka, no bila je u tako lošem stanju da nije bilo moguće vratiti je tako da u budućnosti bude funkcionalna. Liječnički tim napravio je sve da mu se rana sanira, jer se radi o dijelu ramena gdje se nalaze velike krvne žile. Srećom nije iskrvario, no nadoknađene su mu krv i tekućene iz tijela. Njegovom preživljavanju pomoglo je to što se radi o pacijentu koji je u punoj snazi. Trenutno se nalazi na Jedinici intenzivne njege i izvan životne je opasnosti – doznajemo od Vlatka Kopića, zamjenika ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek.
Samo težina tijela unesrećenog spriječila je da ga dijelovi trake koja prevozi šećernu repu ne uvuče i cijelog samelje.
Zahvaljujući brzoj reakciji radnih kolega, kao i ekipe Hitne pomoći, te tima liječnika i anesteziološke ekipe u KBC Osijek, teško stradali radnik ostao je živ iako je doživio veliku traumu i šok. No, ovakva nesreća na radu dugo se ne pamti na osječkom području.S.Lacić

Možda ste propustili...

NA ODMORIŠTU AUTOCESTE A3

Oduzeto 1,14 kg kokaina

OSUĐEN NA 160 EURA KAZNE

Ženo, ugasit ću ti opušak na licu!