Crna kronika
UŽAS U OSJEČKOJ “ŠEĆERANI”

Radniku traka za šećernu repu otkinula ruku
Objavljeno 23. rujna, 2017.
Tri kirurga satima su se borili za život 35-godišnjaka, no ruku nisu mogli vratiti

OSIJEK
Radnik osječke “Šećerane” teško je stradao u nesreći koja se dogodila danas u jutarnjim satima. Kako doznajemo iz policije u koju je dojava o ovoj strašnoj nesreći na radu pristigla u 9.50 sati, radniku je, pri čišćenju, traka koja prevozi šećernu repu u jednom trenutku zahvatila i iščupala desnu ruku iz ramena. Radnik je odmah kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su ga spremna dočekala tri kirurga i cijela anesteziološka ekipa. Zbog  brze reakcije svih nije iskrvario, a nakon višesatne operacije 35-godišnjak je sada izvan životne opasnosti.
- Čim nam je javljeno što se dogodilo tri kirurga, plastični, vaskularni i traumatolog, te cijela anesteziološka ekipa su se pripremili i spremno čekali dovoz unesrećenog. S njim je dovezena i ruka, no bila je u tako lošem stanju da nije bilo moguće vratiti je tako da u budućnosti bude funkcionalna. Liječnički tim napravio je sve da mu se rana sanira, jer se radi o dijelu ramena gdje se nalaze velike krvne žile. Srećom nije iskrvario, no nadoknađene su mu krv i tekućene iz tijela. Njegovom preživljavanju pomoglo je to što se radi o pacijentu koji je u punoj snazi. Trenutno se nalazi na Jedinici intenzivne njege i izvan životne je opasnosti – doznajemo od Vlatka Kopića, zamjenika ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek.
Samo težina tijela unesrećenog spriječila je da ga dijelovi trake koja prevozi šećernu repu ne uvuče i cijelog samelje.
Zahvaljujući brzoj reakciji radnih kolega, kao i ekipe Hitne pomoći, te tima liječnika i anesteziološke ekipe u KBC Osijek, teško stradali radnik ostao je živ iako je doživio veliku traumu i šok. No, ovakva nesreća na radu dugo se ne pamti na osječkom području.S.Lacić

Možda ste propustili...

OTRKIVEN PROVALNIK I PIROMAN U KORITNI

Tkaninom zapalio auto sumještanina

PROMETNA NESREĆA U VIROVITIČKOJ ŽUPANIJI

Traktorist poginuo u naletu vlaka

Najčitanije iz rubrike